MENY hamburgermeny Close-menu button

Elgkebab

Kebab betyr grillet kjøtt og er en populær rett på menyen til gatekjøkken over hele Norge. Vi har laget en vilt god elgkebab med elgkjøtt, sopp, salat og en spicy dressing.

Elgkebab er ikke bare en smakfull vri, men også et sunnere alternativ. Du kan også bruke annet viltkjøtt som hjort eller reinsdyr. Kebabens opprinnelse er usikker, men i Norge kan den spores tilbake til 50-tallet i Oslo. Matretten er for mange kjent som perfekt nattmat, og i dag får man den med både oksekjøtt og kylling, i pitabrød eller lefse. Sistnevnte kjent som rullekebab. 

Vill versjon av elgkebab 

Elgkebab med sopp i pitabrød kan du nyte til både lunsj og middag. Her kan du velge den salaten du liker best selv, og hvor sterk du ønsker dressingen er opp til deg selv – akkurat som om du bestiller mild, medium eller sterk på gatekjøkkenet. Foretrekker du en mild dressing, kan du blande samme tyttebær og crème fraîche, det smaker godt til viltkjøtt. ​

Oppskrift 
Elgkebab 

Ingredienser
4 personer: 

400 gr flatbiff av elg 
1 ts salt 
1 ts pepper 
2 ts garam masala 
1 ts spisskummen 
0.5 ts malt chili 
2 ss olje  
Dressing: 
2 dl crème fraîche 
1-2 ts spisskummen 
1-2 ts malt chili 
1 ts salt 
1 ts pepper
1 fedd hvitløk 
Tilbehør: 
200 gr sopp 
1 ss smør 
4 pitabrød 
1 pk crispisalat 
12 cherrytomater 
1 rødløk 
1 chili 

Slik gjør du:

 1. Skjær elgkjøttet i tynne skiver på 3 x 3 cm, og ha det over i en bolle. Ha på salt, pepper, garam masala, spisskummen, malt chili og 1 ss olje, og rør det godt sammen. Tre kjøttstykkene på grillspyd.  
 2. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss olje, og fres elgspydene et par minutter på alle sider, til de er gylne. Har du mulighet til å grille dem, kan du selvsagt gjøre det også. 
   

Dressing: 

 1. Rør sammen crème fraîche, spisskummen, malt chili, salt og pepper. Finhakk hvitløken, og bland alt godt sammen. Sett den kaldt. 
   

Tilbehør:  

 1. Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen til den er gyllen. 
 2. Varm opp pitabrødene etter anvisning på pakken. 
 3. Del opp crispisalaten i mindre biter og del cherrytomater, rødløk og chili i skiver. 
 4. Ha elgkjøtt, dressing og salat i hvert pitabrød og server med en gang.  ​