MENY hamburgermeny Close-menu button

Elgsnadder

Det er alltid fint å ha en oppskrift på lur der praktisk talt alt går i samme stekepanne. I vår elgsnadder, som er en vri på klassikeren biffsnadder, blandes både kjøtt, grønnsaker, saus og ris sammen.

Biffsnadder er en gammel kjenning som består av blant annet biffkjøtt, sopp og bearnaisessaus. Vi har brukt elgbiff, løk, paprika, sopp og ris, og byttet ut bearnaisesaus med hoisinsaus. I stedet for ris kan du fint servere både stekte potetbåter, potetmos eller pommes frites til. Og om du ønsker å holde deg til bearnaisen, så er det bare å droppe soyasaus og hoisinsaus. 

Oppskrift 
Elgsnadder 

Ingredienser 
4 personer: 

600 gr elgbiff 
1 stk løk 
1 ts paprika 
250 gr sopp 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 ss smør 
2. 5 dl ris 
1 dl vann 
2 dl hoisin 
2 ss søt soyasaus 

Slik gjør du: 

  1. Del elgbiff, løk og paprika i strimler, og sopp i to. Ha salt og pepper på kjøttet. 
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres kjøttet til det har en fin stekeskorpe. Ha i bitene med sopp og strimlene med løk og paprika, og la det frese til alt er gyllent. 
  3. Kok ris etter anvisning på pakken. 
  4. Ha risen over i stekepannen med kjøtt og grønnsaker, og tilsett vann, hoisinsaus og soyasaus. Bland alt godt sammen og la det surre et par minutter. Smak til mned salt og pepper.  
    Ønsker du en sterkere variant kan du fint ha i litt chiliflak, chiliskiver eller chiliolje. 
  5. Server gjerne med litt grønn bladsalat. ​