Det er alltid fint å ha en oppskrift på lur der praktisk talt alt går i samme stekepanne. I vår elgsnadder, som er en vri på klassikeren biffsnadder, blandes både kjøtt, grønnsaker, saus og ris sammen.

Elgsnadder

Det er alltid fint å ha en oppskrift på lur der praktisk talt alt går i samme stekepanne. I vår elgsnadder, som er en vri på klassikeren biffsnadder, blandes både kjøtt, grønnsaker, saus og ris sammen.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Elgsnadder:

600 g

mørbrad av elg

1 stk

løk

1 stk

rød paprika

250 g

sopp

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

smør

3 dl

ris

1 dl

vann

2 dl

hoisinsaus

3 ss

kecap manis (søt soyasaus)

Tips:

Biffsnadder er en gammel kjenning som består av blant annet biffkjøtt, sopp og bearnaisessaus. Vi har brukt elgbiff, løk, paprika, sopp og ris, og byttet ut bearnaisesaus med hoisinsaus. I stedet for ris kan du fint servere både stekte potetbåter, potetmos eller pommes frites til. Og om du ønsker å holde deg til bearnaisen, så er det bare å droppe soyasaus og hoisinsaus. 

Slik gjør du:

Elgsnadder:

 

Del kjøtt, løk og paprika i strimler, og sopp i to. Ha salt og pepper på kjøttet. 

 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres kjøttet til det har en fin stekeskorpe. Ha i bitene med sopp, løk og paprika, og la det frese til alt er gyllent. 

Kok ris etter anvisning på pakken. ​

Ha risen over i stekepannen med kjøtt og grønnsaker, og tilsett vann, hoisinsaus og soyasaus. Bland alt godt sammen og la det surre et par minutter. Smak til mnd salt og pepper. 

Tips:

Ønsker du en sterkere variant kan du fint ha i litt chiliflak, chiliskiver eller chiliolje. 

 

Server gjerne med litt grønn bladsalat.

Her finner du flere oppskrifter med elg