Eplekake med blåbær er en ekstra saftig og god kake som smaker nydelig med nypisket krem til. Dette er perfekt kaffemat og kan selvsagt også serveres med iskrem til.

Eplekake med blåbær

Eplekake med blåbær er en ekstra saftig og god kake som smaker nydelig med nypisket krem til. Dette er perfekt kaffemat og kan selvsagt også serveres med iskrem til.

EnkelOver 60 min.

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Eplekake med blåbær:

200 g

sukker

200 g

smør

3 stk

egg

1 ts

vaniljesukker

1 ts

bakepulver

250 g

hvetemel

1 dl

kefir

3 stk

epler

2 dl

blåbær

3 ss

sukker

1 ss

kanel

Slik gjør du:

Eplekake med blåbær:

Kle en springform med bakepapir.

Visp smør og sukker til det er lyst og luftig.

Tilsett eggene, ett og ett om gangen, visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Tilsett kefir.

Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det tørre inn i røren. Rør det forsiktig sammen og vend blåbærene inn underveis. 

Hell deigen over i formen og bre den jevnt utover.

Skrell og del eplene i jevne skiver. Ha sukker og kanel i en bolle, og bland inn epleskivene. Legg eplebitene over i røren og trykk dem litt ned. 

Stek kaken på midterste rille i ovnen i cirka 50 minutter, til kaken er gjennomstekt.