Luftige og søte fastelavnsboller fylt med deilig bringebærkrem smaker helt nydelig. Denne oppskriften gir deg perfekte boller, enten de bakes til fastelavn eller en annen anledning.

Fastelavnsboller

Luftige og søte fastelavnsboller fylt med deilig bringebærkrem smaker helt nydelig. Denne oppskriften gir deg perfekte boller, enten de bakes til fastelavn eller en annen anledning.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Fastelavnsboller:

1 kg

siktet hvetemel

5 dl

romtemperert melk

150 g

sukker

2 ts

vaniljesukker

50 gr

fersk gjær

2 stk

egg

150 g

smør

Krem:

3 dl

kremfløte

2 ss

sukker

200 g

bringebær

Fastelavn:

Men hvorfor disker vi egentlig opp med boller og pisket krem til fastelavn? Jo, det stammer fra en gammel kristen tradisjon der fastelavn betyr «kvelden før fasten». Dette var opprinnelig en tredagers festperiode der man på den siste kvelden skulle spise ekstra godt for å gjøre seg klar. Og her kommer derfor fastelavnsboller fylt med krem inn. 

Slik gjør du:

Fastelavnsboller:

Ha hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, gjær og 1 egg i en bakebolle, og elt med en kjøkkenmaskin på middels hastighet i 10 minutter. 

Del 150 gram kaldt smør i terninger, og elt det inn i deigen på middels hastighet til deigen slipper bollen. 

Dekk bollen med plast eller et fuktig klede, og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet i størrelse. Ca. 1 time.

Tips:

For å lykkes med bolledeigen er det viktig å gi den god tid til å både eltes og heves. 

Del deigen i 15 emner og trill til boller. Dette blir ganske store boller, så du kan gjerne lage mindre og flere i stedet for.

Sett bollene på et stekebrett med bakepapir, dekk med et fuktig klede og etterhev i 30 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

Pisk 1 egg, og pensle bollene før steking. 

Stek bollene på midterste rille i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte og har en fin og gyllen farge.

Mos bringebærene med en gaffel.

Ha kremfløte og sukker i en bakebolle og piske fløten stiv. Bland inn de moste bringebærene. ​

 

Del bollene i to og fyll med krem.

Flere oppskrifter med bringebær