Ferske vårruller med friske grønnsaker og elgkjøtt er en deilig måte å bruke høstens fangst på når vi går varme sommerdager i møte. Server gjerne med en god dippsaus som for eksempel sweet chili.

Ferske vårruller

Ferske vårruller med friske grønnsaker og elgkjøtt er en deilig måte å bruke høstens fangst på når vi går varme sommerdager i møte. Server gjerne med en god dippsaus som for eksempel sweet chili.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ferske vårruller:

1 ss

olje

250 g

kjøttdeig av elg

1 pose

teriyakisaus

1 stk

gulrot

0.5 stk

rød hodekål

1 stk

hjertesalat

100 g

risnudler

1 pk

rispapir

Tips:

For best mulig resultat er det viktig å gjøre klart alt før du starter med selve rullingen. Kutt opp grønnsakene og legg opp slik at du enkelt kan fylle hver vårrull ettersom du bløtlegger rispapiret. 

Slik gjør du:

Ferske vårruller:

 

Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme og stek kjøttdeigen til den er gyllen og gjennomstekt. 

 

Tilsett teriyakisaus og sesamolje, og la det steke til sausen har kokt seg inn. 

Mens kjøttdeigen steker kan du finstrimle gulrøttene og rødkålen. Del hjertesalaten i små biter. 

Kok risnudlene etter anvisning på pakken. 

Ha et vått kjøkkenhåndkle på en fjøl. Bløtlegg rispapirene i varmt vann. Jeg bløtla ett av gangen. Det skal bli helt mykt før du legger det flatt på kjøkkenhåndkleet. 

Legg en stripe med kjøtt, gulrot og rødkål tett i tett. (La det være igjen 2 cm. Uten fyll på hver ende). Legg litt nudler på topp og avslutt med litt hjertesalat. Fold hver ende over fyllet. Så bretter du den ene langsiden over og ruller så tett du klarer. Pass på at rispapiret ikke ryker. Den klistrer seg sammen av seg selv. 

 

Server med en gang, gjerne med en dipp som sweet chili, chiliolje eller soyasaus. ​

Flere oppskrifter med elg finner du her