Er du ute etter en god lunsj? Lag hjemmelagde fiskekaker og server dem i pitabrød med salat og favorittdressingen din. Vi har brukt en hjemmelaget coleslaw.

Fiskekaker i pitabrød

Er du ute etter en god lunsj? Lag hjemmelagde fiskekaker og server dem i pitabrød med salat og favorittdressingen din. Vi har valgt en hjemmelaget coleslaw.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fiskekaker:

600 g

brosmefilet

2 ts

salt

2 ss

potetmel

0.5 ts

pepper

1 stk

egg

1 dl

melk

1 stilk

vårløk

1 fedd

hvitløk

2 ss

smør

Tilbehør:

Coleslaw
Agurk
Paprika
Rødløk
Pitabrød

Slik gjør du:

Fiskekaker:

Rens brosmefileten slik at den er fri for skinn og fjern bein. Del fisken i mindre biter. Det er viktig at fisken er helt kald.

Ha fiskebitene og salt i en foodprocessor, og kjør til fiskekjøttet blir grovkuttet og godt blandet med saltet. Tilsett potetmel og pepper, og kjør foodprosessoren i 10 sekunder. Tilsett egg og spe med melk i en tynn stråle mens maskinen går til du har en jevn og fin farse.

Finhakk vårløk og hvitløk, og bland det inn i farsen. Kjør foodprocessoren til alt er godt blandet inn og du har en jevn og fin farse.

 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne, flate fiskekaker. Stek kakene til de er gylne og gjennomstekte.

Del agurk, paprika og rødløk i skiver. Du kan også fylle med annen type salat om du foretrekker det.

Fyll pitabrødene med, fiskekaker, salat og coleslaw. 

Tips:

Om du har stekt opp fiskekaker fra før, kan de varmes opp i en ildfast form i stekeovnen på 180°C til de er gjennomvarme, cirka 10 minutter.

 

Flere oppskrifter med brosme