MENY hamburgermeny Close-menu button
Fiskekaker med coleslaw og stekte småpoteter er snaddermat. Med deilig smak av brosme er dette en herlig hverdagsmiddag.

Fiskekaker med coleslaw

Fiskekaker med coleslaw og stekte poteter er snaddermat. Med deilig smak av brosme er dette en herlig hverdagsmiddag.

Publisert 24. mars 2022 kl. 11.32

Oppskrift
Fiskekaker med coleslaw

Ingredienser
4 personer:

Fiskekaker:
600 gr brosmefilet
1 ts salt
2 ss potetmel
0.5 ts pepper
0.5 ts malt muskatnøtt
1 stk egg
1 dl melk
2 ss smør
Coleslaw:
1 stk gulrot
0.25 stk kålhode
1 stk grønt eple
0.5 stk rødløk
150 gr majones
3 ss lettrømme
1 ss sitronsaft
1 ts eplecidereddik
Salt/pepper
12 stk små poteter

Slik gjør du:

Fiskekaker:

  1. Rens brosmefileten slik at den er fri for skinn og fjern bein. Skjær fisken i mindre biter. Det er viktig at fisken er helt kald.
  2. Ha fiskebitene og salt i en foodprocessor, og kjør til fiskekjøttet blir grovkuttet og godt blandet med saltet. Tilsett potetmel, muskatnøtt og pepper, og kjør foodprosessoren i 10 sekunder. Tilsett egg og spe med melk i en tynn stråle mens maskinen går til du har en jevn og fin farse.
  3. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne, flate fiskekaker. Stek kakene til de er gylne og gjennomstekte.

Tips: Om du ønsker smakstilsetting i fiskekakene kan du ha i litt finhakkede urter, vårløk eller purre.

Coleslaw:

  1. Skrell gulroten og del i korte strimler. Del hodekål, rødløk og eple i korte strimler.
  2. Ha grønnsakene over i en bolle og tilsett majones, lettrømme, sitronsaft og eplecidereddik. Smak til med salt og pepper. 

Server gjerne med små poteter som du først koker til de er møre og freser i en stekepanne med smør på middels høy varme med litt timian, salt og pepper.