MENY hamburgermeny Close-menu button
Fiskekaker med makaronistuing kan fort bli en middag som blir barnas favoritt. Fiskekakene kan du fint lage og steke ferdig på forhånd.

Fiskekaker med makaronistuing

Fiskekaker med makaronistuing kan fort bli en middag som blir barnas favoritt. Fiskekakene kan du fint lage og steke ferdig på forhånd.

Publisert 22. april 2022 kl. 08.50

Oppskrift
Fiskekaker med makaronistuing

Ingredienser
4 personer:

Fiskekaker:
600 gr hysefilet
2 ts salt
0,5 ts revet muskatnøtt
0,5 ts malt hvit pepper
1.5 ss potetmel
2 ss finhakkede friske urter som gressløk eller timian 
3 dl melk 
2 ss smør
Makaronistuing:
300 g makaroni
2 stk gulrøtter
3 ss smør
3 ss mel
10 dl melk
0.5 stk sitron
Malt muskat/alt/pepper

Slik gjør du:

Fiskekaker:

  1. Det er viktig at alle ingrediensene er helt kalde. Rens fisken for skinn og alle bein, og del den i biter. Ha fiskebitene og salt i en hurtigmikser og kjør til saltet er godt blandet med fisken.
  2. Tilsett muskatnøtt, pepper, potetmel og finhakkede friske urter. Spe inn melken - litt og litt av gangen i en tynn stråle mens maskinen går på middels høy hastighet. 
  3. Kjør farsen på høy hastighet for en fin farse i noen sekunder, eller på lavere hastighet for en grov farse.  
  4. Form farsen til middels store fiskekaker med en skje. Dypp den gjerne i kaldt vann for å enklere forme fiskekakene. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne.

Makaronistuing:

  1. Del gulrøttene i tynne skiver.
  2. Kok makaroni etter anvisning på pakken sammen med gulrøttene.
  3. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melken, litt og litt. La melken koke opp mellom hver gang du sper på med mer. Rør godt så sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke under omrøring i cirka 10 minutter. 
  4. Vend inn den ferdigkokte makaronien og gulrøttene, og smak til med sitronsaft,  malt muskat, salt og pepper. 

Server nystekte fiskekaker med makraonistuing. Om du har stekt opp fiskekaker fra før, kan de varmes opp i en ildfast form i stekeovnen på 180°C til de er gjennomvarme, cirka 10 minutter.