MENY hamburgermeny Close-menu button

Fylt loff på bålet

Er du ute etter lettvint, men litt ekstra god turmat? Da bør du teste fylt loff på bålet. Her kan du bruke rester av en stek eller biff om du har det. Med masse ost og BBQ-saus blir dette knasende godt.

Publisert 14. februar 2022 kl. 10.43

Oppskrift
Fylt loff på bålet

Ingredienser
4-6 personer:

20-30 skiver stek eller biff av vilt
10-15 skiver ost
1 loff
2 dl BBQ-saus

Utstyr:
Aluminiumsfolie
Ved
Lighter
Klype

Slik gjør du:

Hjemme:

  1. Den enkleste måten er å planlegge å ta med fylt loff på tur etter at man for eksempel har hatt stek eller biff til middag dagen før. Da er det bare å skjære steken eller biffen i tynne skiver. Antall skiver viltkjøtt og ost kommer an på størrelsen på loffen.
  2. Del loffen i skiver, men ikke skjær helt ned. La det være igjen cirka 1cm i bunn. Vi har brukt en liten loff der vi fikk 11 skiver.
  3. Ha en dæsj BBQ-saus mellom hver skive. Legg en skive ost og fyll med kjøtt mellom hver skive. 
  4. Pakk den fylte loffen med aluminiumsfolie, pakk sekken og kom deg ut på tur.
Fylt loff tur.jpg

På tur:

  1. Fyr opp bålet. Loffen trenger litt tid på indirekte varme. Det beste er å bygge opp litt stein på siden slik at den fylte loffen ikke ligger direkte i flammene. Da blir en fort svidd. Snu loffen jevnlig. 
  2. Når osten har smeltet og er blitt gyllen, er det bare å rive av skivene og kose seg med deilig fylt loff.