Fylte horn har sin opprinnelse fra «pigs in blankets» fra land som USA og England. Vi har byttet ut grillpølser og butterdeig med elgburgerpølser og pizzadeig, og laget vår herlige vri på bålet.

Fylte horn

Fylte horn har sin opprinnelse fra «pigs in blankets» fra land som USA og England. Vi har byttet ut grillpølser og butterdeig med elgburgerpølser og pizzadeig, og laget vår herlige vri på bålet.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fylte horn:

0.5 stk

løk

200 g

kjøttdeig av elg

1 stk

egg

2 dl

strøkavring

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

1 stk

ferdig pizzadeig

1 boks

knuste tomater

16 skiver

gulost

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

 

Finhakk løken og bland den sammen med kjøttdeig, halvparten av et sammenvispet egg, strøkavring, salt og pepper. Kna det godt sammen. Rull til tynne pølser som er ca. 5 cm. lange. 

 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres burgerpølsene til de er gylne og gjennomstekt. La de avkjøle seg noe. 

 

Del pizzadeigen slik at du får 8 trekanter. Ha på ketchup, knuste tomater eller pesto, alt ettersom hva man foretrekker. Legg to skiver gulost og en burgerpølse på enden av hver trekant og rull de sammen til horn. Pakk dem ned i en matboks. Legg litt matpapir mellom lagene. 

Fylte horn-1.jpg

 

Dette gjør du på turen:

 

Fyr opp bålet og stek de fylte hornene i enten en stekepanne, på en rist eller bålpanne. Pass på at de stekes på indirekte varme slik at de blir gjennomstekte og ikke svir seg. 

 

Fylte horn-4.jpg

 

Flere oppskrifter på turmat