Fylte tortillalefser

Fylte tortillalefser med rester av steken er en fin måte å unngå matsvinn på. Alt du trenger er litt ost, grønnsaker og saus, og vipps så har du nydelig lunsjmat du kan lage både på tur og hjemme.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fylte tortilallefser:

500 g

rester av steken

1 stk

løk

1 stk

paprika

2 dl

BBQ-saus

200 g

revet ost

8 stk

små torillalefser

Tilbehør:

Srirachamajones, rømme, salsa 

Slik gjør du:

Fylte tortillalefser:

 

Del opp restene av steken i små biter. Del løk og paprika i skiver. 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olje, og fres kjøttet og grønnsakene til det er gjennomvarmt. 

 

Tilsett den sausen du ønsker. Her kan du bruke sauser som søt soyasaus, teryakisaus, hoisinsaus eller BBQ-saus. Eller du kan bruke tacokrydder. Mengden kommer litt an på hvor mye kjøtt du har. Det skal ikke renne over av saus, men kokes inn. 

Plasser tortillalefsene slik at de brettes og står tett sammen i en stekepanne. Ha et lag med kjøttfyll i bunn og ha ost på topp. Stekes på kokeplaten, på grillen eller primusen til osten har smeltet. 

 

Server gjerne med srirachamajones.

Tips:

Til fylte tortillalefser kan du bruke rester av steken fra både rådyr, elg, reinsdyr og hjort, og det er det fritt frem når det gjelder hvilke grønnsaker og saus du ønsker eller har tilgjengelig. Ønsker du en taco-variant med tacokrydder, rømme og salsa kan det passe med både mais, ananas og tomat. Vi har laget en vri med søt bbq-saus og har derfor valgt løk og paprika. 

Flere oppskrifter med turmat