En fargerik bæris ser like god ut som den smaker. Hjemmelaget is med bær kan serveres i kjeks med bær og sjokolade, til brownies eller til vaffelen. Perfekt dessert uansett årstid.

Hjemmelaget is med bær

En fargerik bæris ser like god ut som den smaker. Hjemmelaget is med bær kan serveres i kjeks med bær og sjokolade, til brownies eller til vaffelen. Perfekt dessert uansett årstid.

EnkelOver 60 min.

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fargerik bæris:

400 g

bringebær, bjørnebær, blåbær, tyttebær

2 ss

sukker

450 g

kondensert melk

5 dl

fløte

2 ts

vaniljeekstrakt

2 ts

sitronsaft

0.25 ts

fint havsalt

Slik gjør du:

Fargerik bæris:

Ha bærene og sukkeret  over i en mellomstor kjele og varm det opp på høy varme. Skru ned varmen når blandingen begynner å boble, og kok i ytterligere 5 minutter til. Rør om og knus bærene mens de koker.
 
Press den varme bærblandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene. Bruk en stor tresleiv og fortsett å presse til alt du har igjen er en klissete blanding av frø og fruktkjøtt. Kast frøblandingen. La saften avkjøles til romtemperatur eller sett den i kjøleskapet i 20 minutter.
Rør den kondenserte melken inn i bærsaften. Tilsett vaniljeekstrakt, sitronsaft og havsalt.
Pisk kremfløten til den er myk og stiv. Vend bærblandingen inn i kremen. Hell deigen i en metallform, dekk til med lokk eller plastfolie og frys i minst 4 timer.
 

Tips:

Legg et stykke bakepapir oppå iskremen, og klemme det forsiktig ned så det klistrer seg til selve iskremen. Sett på lokket, og legg boksen i fryseren. Bakepapiret hindrer at iskrystaller former seg, og isen vil holde seg fin lenger.

Server i en skål med sjokolade, bær eller brownies, i kjeks eller på vaffelen.