Hollandaise er en klassiker. Den er kremet og passer perfekt til fisk. Det finnes flere metoder å lage den på, men viktigst for alle er å piske godt.

Hollandaise

Hollandaise er en klassiker. Den er kremet og passer perfekt til fisk. Det finnes flere metoder å lage den på, men viktigst for alle er å piske godt.

Middels40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Hollandaise:

2 stk

sjalottløk

2 dl

hvitvin

4 stk

hel pepper

1 stk

laurbærblad

300 g

smør

3 stk

eggeplommer

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

1 ts

sitronsaft

Slik gjør du:

Hollandaise:

Finhakk sjalottløken.

 

Ha sjalottløk, hvitvin, hel pepper og laurbærblad i en kjele, og la det koke til det har redusert til 1/4. Sil reduksjonen.

Kok opp smør. Fjern skummet.

Ha eggeplommer og reduksjonen i en glasskål eller kjele og sett den over en kjele med vann slik at du har et vannbad. Pass på at glasskålen/kjelen ikke er nær det kokende vannet.  Pisk godt slik at sausen blir luftig.

 

Tilsett smøret litt og litt inn i sausen, og pisk det hurtig inn til sausen begynner å tykne. 

Tips:

Om sausen blir for tykk kan du tilsett litt lunkent vann. Om den blir for tynn, så har den skilt seg. Da må du piske opp to nye eggeplommer (over vannbad), og så spe med den sprukne sausen.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som passer til det du har tenkt til å lage.

Gode sauser til vilt og fisk

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.

Her finner du oppskriftene External-link icon