Er du glad i julekake? Da bør du prøve vår nye vri med deilige tyttebær i. Servert med en nylaget multekrem og en krydret chutney er dette en spennende kombinasjon.

Julekake med multekrem

Er du glad i julekake? Da bør du prøve vår nye vri. Vi har nemlig byttet ut sukatene med tyttebær. Servert med en nylaget multekrem og en krydret chutney er dette en spennende kombinasjon.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Julekake:

1 kg

hvetemel

6 dl

melk

1 stk

egg

50 gr

gjær

150 g

sukker

1 ts

kardemomme

150 g

smør

2 dl

rosiner

1 dl

tyttebær (eller sukater)

1 stk

egg til pensling

Multekrem

Server julekaken med denne deilige multekremen.

Slik gjør du:

julekake:

Ha hvetemel, lunken melk, egg, gjær, sukker og kardermomme i en bakebolle. Elt deigen på lav hastighet i 10 minutter.

Del smøret i små terninger, og ha det over i bakebollen.  Elt deigen på middels hastighet til den slipper bollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen.

La deigen heve under plast til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Dekk en stekeplate med bakepapir.

Legg deigen på bordet og del i fire. Kna hver del sammen til fire runde boller. Snitt rundt kanten med en tynn, spiss kniv og trykk kaken ned på midten. Dette vil gi julekakene en rund og fin fasong.

Sett brødene til heving under plast på et lunt sted i cirka 45 minutter.

Varm opp stekeovnene til 175 grader.

 

Visp sammen egget og pensle kakene på topp. Stek på nederste rille i ovnen til de er gjennomstekte, cirka 30-40 minutter. Avkjøl på rist.

Flere oppskrifter med multer

Inspirasjon til julematen

Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.

Oppskriftene finner du her External-link icon