MENY hamburgermeny Close-menu button
Kremet pasta med steinsopp

Kremet pasta med steinsopp

Kremet pasta med steinsopp smaker nydelig. Har du funnet annen sopp som for eksempel kantareller kan du selvsagt bruke det også.

Ingredienser 
4 personer:

2 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
180 gr baconbiter
600 gr steinsopp
2 dl hvitvin
3 dl fløte
1 ts tørket timian
Salt/pepper
400 gr linguini
Parmesan

Slik gør du:

  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Rens og del steinsoppen i skiver.
  2. Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme. Fres løken og hvitløken til den blir blank. Ha i bitene med bacon og fres til den begynner å bli sprø. Ha i steinsoppen og stek til den er gyllen.
  3. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  4. Tilsett hvitvinen og la det koke til halvparten av væskemengden har fordampet. Tilsett timian og fløte, og kok til det tykner noe. Smak til med salt og pepper. Spe med litt av kokevannet fra pastaen og rør inn linguinien.
  5. Server kremet pasta med steinsopp med et dryss revet parmesan på topp.