Softis i snøen er ikke bare godt, det er også en morsom aktivitet for familien. Ikke minst er det en gyllen anledning til å bruke fjorårets bær fra fryseren.

Lag softis i snøen

Softis i snøen er ikke bare godt, det er også en morsom aktivitet for familien. Ikke minst er det en gyllen anledning til å bruke fjorårets bær fra fryseren.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Softis i snøen:

1.5 dl

kremfløte

1.5 dl

melk

2 ss

sukker

1 ss

vaniljesukker

200 gr

salt

Tilbehør:

2 stk 2 liters frysepose
2 stk 8 liters frysepose
2 dl blåbær og bringebær
Kvikklunsj
Snø

 

softis-6.jpg

 

Slik gjør du:

Softis i snøen:

 

Oppskriften er for to kopper med softis. Om du ønsker å lage flere, så er det bare å gange opp mengden.

 

Hell kremfløte, melk, sukker og vaniljesukker i fryseposen som rommer 2 liter, bruk gjerne dobbel pose om de er tynne.

Blås inn luft og knyt posen godt igjen. Den skal være oppblåst slik at cirka halvparten består av luft.

 

Ha salt i posen som rommer 8 liter, gjerne dobbel pose. Fyll opp med snø.

softis-1.jpg

 

Ha posen med softismiks i posen med salt og snø, og knyt godt igjen rundt toppen så softisposen sitter godt fast.

softis-2.jpg

 

 

Hold posen med begge hender og rist helt til fløten blir til softis. Det kommer litt an på hvor kaldt det er ute, men det vil ta minst 15 minutter.

 

 

Klipp hull på posen og klem ut softis i kopper.

softis-7.jpg

 

Server med bringebær, blåbær og kvikklunsj.

softis-4.jpg

 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Flere oppskrifter med turmat