MENY hamburgermeny Close-menu button
Softis i snøen er ikke bare godt, det er også en morsom aktivitet for familien. Ikke minst er det en gyllen anledning til å bruke fjorårets bær fra fryseren.

Lag softis i snøen

Softis i snøen er ikke bare godt, det er også en morsom aktivitet for familien. Ikke minst er det en gyllen anledning til å bruke fjorårets bær fra fryseren.

Publisert 22. februar 2022 kl. 09.29

Oppskrift
Softis i snøen

Ingredienser
1 porsjon:


1.5 dl kremfløte 
1.5 dl helmelk
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2 stk 2 liters frysepose
2 stk 8 liters frysepose
Snø
200 gr salt 
Topping:
2 dl blåbær og bringebær
Kvikklunsj

Slik gjør du:

  1. Oppskriften er for to kopper med softis. Om du ønsker å lage flere, så er det bare å gange opp mengden.
  2. Hell kremfløte, melk, sukker og vaniljesukker i fryseposen som rommer 2 liter, bruk gjerne dobbel pose om de er tynne.
  3. Blås inn luft og knyt posen godt igjen. Den skal være oppblåst slik at cirka halvparten består av luft.
  4. Ha salt i posen som rommer 8 liter, gjerne dobbel pose. Fyll opp med snø.
     
    softis-1.jpg

     

  5. Ha posen med softismiks i posen med salt og snø, og knyt godt igjen rundt toppen så softisposen sitter godt fast.
     
    softis-2.jpg

     

  6. Hold posen med begge hender og rist helt til fløten blir til softis. det kommer litt an på hvor kaldt det er ute, men det vil ta minst 15 minutter.
  7. Klipp hull på posen og klem ut softis i kopper. Server med bringebær, blåbær og kvikklunsj.
     
    softis-7.jpg
    softis-3.jpg
    softis-4.jpg
    softis-6.jpg