MENY hamburgermeny Close-menu button

Lefserull med gravet ørret og sennepssaus

Til jul velger vi ofte tradisjonsmat, og det inkluderer lefserull med deilig fyll. Vi anbefaler vår variant med hjemmelaget gravet ørret, sennepessaus rødløk og ruccola.

Publisert 08. november 2022 kl. 12.12

Oppskrift:
Lefserull med gravet ørret og sennepssaus

Ingredienser
Cirka 12 stk:


25 g salt
25 g sukker
1 ts grovkvernet pepper
1 bunt dill, frisk
1 ss einebær
600 gr fjellørret med skinn
1 ss honning
1 ss akevitt
Sennepssaus:
(Du kan også kjøpe ferdig sennespssaus)

2 dl majones
1 dl lettrømme
2 ss dijonsennep
2 ss grov sennep
2 ss finhakket dill
1 ss sitronsaft
1 ss brunt sukker
1 klype salt
0.5 ts grovkvernet pepper
Tilbehør:
0.5 stk rødløk
1 pk ruccola
4 stk potetlefser

Slik gjør du:

Gravet ørret:

  1. Bland sammen salt, sukker og grovkvernet pepper.
  2. Finhakk dill og knus einebærene, og legg i bunnen av en form med litt høye kanter. Dryss halvparten av krydderblandingen over dillen.
  3. Legg ørretfiletene med skinnsiden ned og dryss over resten av krydderblanding.
  4. Bland sammen honning og akevitt, og hell over ørreten. 
  5. Dekk med plastfilm og legg for eksempel en pakke mel på topp. Sett formen kaldt i kjøleskap i cirka 2 døgn. 
Gravet ørret.jpg

Sennepssaus:

  1. Ha majones, lettrømme, dijonsennep, grov sennep og finhakket dill i en bolle, og rør det sammen.
  2. Smak til med sitronsaft, brunt sukker, salt og grovkvernet pepper.
Sennepssaus.jpg
  1. Smør sennepssasus på lefsene. Dryss over finhakket rødløk og ruccola, og fordel gravet ørret utover lefsene.
  2. Rull lefsene sammen og del dem på skrå i 2-3 cm tykke skiver. ​​

Oppskrifter på lefserull: