MENY hamburgermeny Close-menu button

Makrell i tomat

På lunsjrommet til NJFF er det makrell i tomat som troner på påleggstoppen. Her får du servert NJFFs helt egne oppskrift på det klassiske pålegget servert på et nystekt grytebrød.

Publisert 05. juli 2021 kl. 18.03

Makrell i tomat har i en årrekke vært et populært pålegg på frokostbord og i matpakka til mange nordmenn. Den hermetiske varianten ble satt i produksjon på 1950-tallet, og pålegget er regnet for å være veldig sunt med store mengder av både omega-3, vitamin D og kalsium. I tillegg inneholder makrell i tomat viktige vitaminer og mineraler.

Oppskrift 
Makrell i tomat

Ingredienser 
1 porsjon: 

4 stk makrell
5 dl tomatpuré
1.5 dl matolje 
0.5 ss eddik 
0.5 ss sitronsaft
2 ss sukker 
1 ss salt 
1 ts pepper 
 

Slik gjør du: 

  1. ​Varm opp stekeovnen til 200 grader. 
  2. Rens og fileter makrellene. Fjern alle ben.  
  3. Ha tomatpuré, olje, eddik og sitronsaft i en bolle og rør det godt sammen. Tilsett sukker, salt og pepper.   
  4. Smør en ildfast form og legg filetene lagvis med saus mellom lagene. Avslutt med saus.  
  5. Dekk formen med folie og stek på midterste i cirka 30 minutter. 
  6. ​Tips: Hjemmelaget makrell i tomat holder seg i kjøleskap i ca. 3 dager, og den kan også fryses. 

Server gjerne makrell i tomat med eltefritt grytebrød.