På lunsjrommet til NJFF er det makrell i tomat som troner på påleggstoppen. Her får du servert NJFFs helt egne oppskrift på det klassiske pålegget servert på et nystekt grytebrød.

Makrell i tomat

På lunsjrommet til NJFF er det makrell i tomat som troner på påleggstoppen. Her får du servert NJFFs helt egne oppskrift på det klassiske pålegget servert på et nystekt grytebrød.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Makrell i tomat:

4 stk

makrell

5 dl

tomatpuré

1 ss

eddik

1.5 dl

matolje

1.5 dl

sitronsaft

2 ss

sukker

1 ts

salt

1 ts

pepper

Tips:

Server gjerne makrell i tomat med eltefritt grytebrød.

Slik gjør du:

Makrell i tomat:

 

​Varm opp stekeovnen til 200 grader. 

Rens og fileter makrellene. Fjern alle ben. 

Ha tomatpuré, olje, eddik og sitronsaft i en bolle og rør det godt sammen. Tilsett sukker, salt og pepper. 

Smør en ildfast form og legg filetene lagvis med saus mellom lagene. Avslutt med saus. 

Dekk formen med folie og stek på midterste i cirka 30 minutter. 

​Tips:

Hjemmelaget makrell i tomat holder seg i kjøleskap i ca. 3 dager, og den kan også fryses. 

 

Flere oppskrifter med makrell