
Makrell med sommerkål
Makrell med sommerskål er perfekt på varme dager. Enten du slenger makrellen på grillen eller i stekepanna, er dette en enkel og smakfull rett som smaker aller best om makrellen er nyfisket.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Stekt makrell:
4 stk
makrell
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 dl
hvetemel
1 ss
smør (ved steking) olje (ved grilling)
Sommerkål:
1 kg
små poteter
1 stk
rødløk
3 stilker
vårløk
2 ss
sitronsaft
3 dl
creme fraiche
1 stk
sommerkål
1 ts
salt
1 ts
kvernet pepper
Slik gjør du:
Stekt makrell:
Lag noen snitt i skinnet. Krydre fisken med salt og pepper og vend den i hvetemel.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek fisken til den er sprø og gyllen. Ved grilling kan du sløyfe hvetemelet og pensle fisken med litt med olje.
Sommersalat:
Del rødløken og vårløken i tynne skiver.
Kok potetene møre i saltet vann. Sil av vannet. Ha potetene tilbake i kjelen og tilsett creme fraiche. Varm opp på lav varme til det putrer.
Bland inn rødløken og vårløken, og ha det over i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha litt vann i en kjele og tilsett 2 ss smør og en klype salt. Legg i kålen og damp den til den begynner å bli mør, men fortsatt er litt sprø.
Bland sommekålen med potetene, og server med nystekt makrell.
Tips:
Om sausen er litt tykk, kan du blande inn litt av vannet fra sommerkålen.