Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.

Meksikansk ris på primusen

Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.

Publisert 01. februar 2023 kl. 16.49

Oppskrift
Meksikansk ris på primusen

Ingredienser
4 personer:

1 stk løk 
1 fedd hvitløk
1 stk rød paprika 
1 ss olivenolje
400 gr kjøttdeig av reinsdyr
1 ss tomatpuré
1 ss spisskummen
Salt/pepper
2.5 dl ris 
5 dl oksekraft
1 boks hermetiske tomater
1 boks svarte bønner
Forslag til tilbehør:
Revet lime, rømme, koriander, avokado, tortillachips og guacamole

Utstyr som anbefales:  

  • 1 stk matboks
  • 1 stk termos
  • 1 stk sleiv 
  • Primus med gryte
  • Gass  
  • Lighter  
Meksikansk ris-1.jpg

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

  1. Finhakk løk, hvitløk og paprika.
  2. Varm opp en stekepanne på middels varme med olje, og fres løk, hvitløk og paprika, og fres i et par minutter.
  3. Tilsett kjøttdeig, tomatpuré og spisskummen, og fres i tre-fire minutter. Tilsett sorte bønner, og stek til kjøttet er gjennomstekt.
  4. Ha kjøttdeigen over i en matboks. 
  5. Pakk sekken med resten av ingrediensene.

Tips:
Om du vil spare plass i sekken, kan du ha både ris, kraft og hermetiske tomter over  på for eksempel en flaske eller termos. 

meksikansk ris-5.jpg

Dette gjør du på tur:

  1. Fyr opp primusen på middels bluss. Ha kjøttblandingen, ris, kraft og salsa  i en gryte, og rør det godt sammen. La det småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter, Tilsett mer kraft/vann om nødvendig.
  2. Server retten alene eller med tilbehør som lime, rømme, koriander, tortillachips og guacamole.
Meksikansk ris-6.jpg