
Meksikansk ris på primusen
Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.
Publisert 01. februar 2023 kl. 16.49
Oppskrift
Meksikansk ris på primusen
Ingredienser
4 personer:
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk rød paprika
1 ss olivenolje
400 gr kjøttdeig av reinsdyr
1 ss tomatpuré
1 ss spisskummen
Salt/pepper
2.5 dl ris
5 dl oksekraft
1 boks hermetiske tomater
1 boks svarte bønner
Forslag til tilbehør:
Revet lime, rømme, koriander, avokado, tortillachips og guacamole
Utstyr som anbefales:
- 1 stk matboks
- 1 stk termos
- 1 stk sleiv
- Primus med gryte
- Gass
- Lighter

Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
- Finhakk løk, hvitløk og paprika.
- Varm opp en stekepanne på middels varme med olje, og fres løk, hvitløk og paprika, og fres i et par minutter.
- Tilsett kjøttdeig, tomatpuré og spisskummen, og fres i tre-fire minutter. Tilsett sorte bønner, og stek til kjøttet er gjennomstekt.
- Ha kjøttdeigen over i en matboks.
- Pakk sekken med resten av ingrediensene.
Tips:
Om du vil spare plass i sekken, kan du ha både ris, kraft og hermetiske tomter over på for eksempel en flaske eller termos.

Dette gjør du på tur:
- Fyr opp primusen på middels bluss. Ha kjøttblandingen, ris, kraft og salsa i en gryte, og rør det godt sammen. La det småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter, Tilsett mer kraft/vann om nødvendig.
- Server retten alene eller med tilbehør som lime, rømme, koriander, tortillachips og guacamole.
