Planlegger du bursdag eller selskap? Slå til med saftige muffins med deilig frosting. Tilsett gjerne bær i muffinsrøra for mer smak.

Muffins

Planlegger du bursdag eller selskap? Slå til med saftige muffins med deilig frosting. Tilsett gjerne bær i muffinsrøra for mer smak.

Publisert: 05. juni 2023 kl. 11.30

Sist oppdatert: 05. juni 2023 kl. 11.40

Oppskrift
Muffins

Ingredienser
4 personer:

130 gram sukker
2 stk egg
1 dl melk (ev. halvaparten sitronsaft)
100 gr smør
200 gr hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
12 stk muffinsformer
Ev. 30-40 bær (bringebær og blåbær passer bra)
Frosting:
200 gr hvit sjokolade
200 gr smør
1 ts vaniljeekstrakt
4 dl melis
200 gr kremost naturell

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 175 grader.
  2. Smelt smøret.
  3. Ha egg og sukker i en bakebolle, og pisk til du har en lys og luftig blanding. 
  4. Bland det smeltede smøret med melken. Om du ønsker kan du erstatte halvparten av melken med sitronsaft.
  5. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett melblandingen og det smeltede smøret med melken vekselsvis over i eggedosisen mens du rører forsiktig. Om du bruker en kjøkkenmaskin skal den gå på laveste hastighet.
  6. Om du ønsker mer smak på muffinsene kan du tilsette syltetøy eller friske bær. 
  7. Sett muffinsformer på et stekebrett eller i et muffinsbrett, og fyll muffinsformene til de er cirka 2/3 fulle.
  8. Stek muffinsene på nederste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter. (Cirka 20 minutter om du har store muffinsformer).

Frosting:

  1. Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad. Sett til side slik at det avkjøles før bruk.
  2. Del smøret i terninger og ha det over i en bakebolle. Pisk det hvitt i cirka 5 minutter.
  3. Ha i melis, kald kremost naturell og den hvite sjokoladen.
  4. Miks dette videre på middels eller høy hastighet i et par minutter.
  5. Om kremen er for tynn, kan du tilsette mer melis. Tilsett gjerne konditorfarge. 
  6. Om du bruke sprøytepose og 1M tipp, så kan du lage fine roser. Start med å sprøyte ned i midten og følg på rundt til du har dekket muffinsen.