
Muffins
Planlegger du bursdag eller selskap? Slå til med saftige muffins med deilig frosting. Tilsett gjerne bær i muffinsrøra for mer smak.
Publisert: 05. juni 2023 kl. 11.30
Sist oppdatert: 05. juni 2023 kl. 11.40
Oppskrift
Muffins
Ingredienser
4 personer:
130 gram sukker
2 stk egg
1 dl melk (ev. halvaparten sitronsaft)
100 gr smør
200 gr hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
12 stk muffinsformer
Ev. 30-40 bær (bringebær og blåbær passer bra)
Frosting:
200 gr hvit sjokolade
200 gr smør
1 ts vaniljeekstrakt
4 dl melis
200 gr kremost naturell
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 175 grader.
- Smelt smøret.
- Ha egg og sukker i en bakebolle, og pisk til du har en lys og luftig blanding.
- Bland det smeltede smøret med melken. Om du ønsker kan du erstatte halvparten av melken med sitronsaft.
- Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver over i en bakebolle. Tilsett melblandingen og det smeltede smøret med melken vekselsvis over i eggedosisen mens du rører forsiktig. Om du bruker en kjøkkenmaskin skal den gå på laveste hastighet.
- Om du ønsker mer smak på muffinsene kan du tilsette syltetøy eller friske bær.
- Sett muffinsformer på et stekebrett eller i et muffinsbrett, og fyll muffinsformene til de er cirka 2/3 fulle.
- Stek muffinsene på nederste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter. (Cirka 20 minutter om du har store muffinsformer).
Frosting:
- Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad. Sett til side slik at det avkjøles før bruk.
- Del smøret i terninger og ha det over i en bakebolle. Pisk det hvitt i cirka 5 minutter.
- Ha i melis, kald kremost naturell og den hvite sjokoladen.
- Miks dette videre på middels eller høy hastighet i et par minutter.
- Om kremen er for tynn, kan du tilsette mer melis. Tilsett gjerne konditorfarge.
- Om du bruke sprøytepose og 1M tipp, så kan du lage fine roser. Start med å sprøyte ned i midten og følg på rundt til du har dekket muffinsen.