Ørret i folie med grønnsaker

Ørret i folie med grønnsaker smaker helt herlig – spesielt nyfisket. Med noen enkle forberedelser hjemme kan du enkelt lage et herlig ørretmåltid mens du er på tur.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ørret i folie med grønnsaker:

500 gr

ørretfilet

0.5 stk

rødløk

0.5 stk

rød paprika

0.5 stk

squash

2 ss

smør

2 ss

sitronsaft

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ts

tørket estragon

1 dl

olivenolje

Utstyr som anbefales: 

  • 2 mellomstore matbokser 
  • 1 liten matboks 
  • Primus med kjele 
  • Gass 
  • Klype 
  • Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og den den i middels store biter på ca. 2x2 cm. 

Tips:

Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.

Del løk og paprika i biter (ca. 2x2 cm), og squash i skiver. Ha det over i en matboks. 

Bland sammen smør, sitronsaft, salt, pepper og estragon, og rør det godt sammen. Ha det over i en matboks. 

Dette gjør du på tur:

 

Lag en pakke til hver person. Riv av fire firkanter aluminiumsfolie på ca 20x20 cm. Pensle litt olivenolje på folien. 

 

Lett ørretbitene og cirka 5 biter av hver av grønnsakene over på hvert folieark. 

Ha 1 ss av smørblandingen på topp sammen med litt ekstra salt og pepper, og pakk folien sammen. 

 

Legg porsjonspakkene i kjelen på primusen og sett på lokket i ca 10. minutter til grønnsakene er møre og ørreten gjennomstekt. 

Foliepakker på God Morgen Norge

Anine viste hvordan man enkelt lager foliepakker på primusen på tur på God Morgen Norge på TV2
 

gmn-2.jpg

 

Flere oppskrifter med turmat