
Orrfugl på primusen
Pannestekt orrfugl på primusen i en kremet saus med kantareller, rødløk og poteter smaker nydelig enten du har vært på jakt eller er ute på tur. Gjør enkle forberedelser hjemme og nyt maten ute.
Enkel•30 min.
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Orrfugl på primusen:
200 g
kantareller
1 stk
rødløk
400 g
perlepoteter
4 stk
Orrfuglbryst
2 ss
smør (til steking)
5 dl
fløte
3 dl
tyttebær
1 ts
salt
1 ts
pepper
Utstyr:
Primus
Gass
Lighter/fyrstikker
Klype
Sleiv

Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del løken i skiver. Du kan bruke annen sopp om du ikke har kantareller. Om du bruker annen sopp kan det være lurt å dele den i skiver. Kantarellene kan være hele om de er små, de litt større kan du dele i to.
Kok perlepotetene møre i lettsaltet vann.
Ha alt over i matbokser og pakk med deg alle ingrediensene.
Dette gjør du på tur::
Fyr opp primusen på middels høy varme med smør, og legg brystene ned i stekepanna med skinnsiden ned. Krydre med salt. La dem få en fin farge på den ene siden.
Snu brystene og skru ned varmen. Gi brystene fin farge på den andre siden, ikke stek dem for lenge, da blir de tørre. Øs gjerne litt smør over brystene under stekingen.
Ta brystene ut og la dem hvile på en tallerken.
Fres grønnsakene til de er gylne og tilsett fløte. La det koke et par minutter før du tilsetter tyttebærene og perlepotetene. Smak til med salt og pepper.
Når sausen tykner er det klart. Server kremet saus og grønnsaker med pannestekt orrfugl.
Hvordan flå fuglen

Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.