MENY hamburgermeny Close-menu button

Ostekake med tyttebær

Ostekake med tyttebær passer perfekt som dessert etter både viltgryte, rype eller stek. De syrlige tyttebærene gir en god kontrast til en søt ostekake.

Publisert 11. juni 2021 kl. 09.00

Tyttebær har en syrlig, litt besk smak, og regnes for å være ett av de viktigste av de ville bærene i Norge. De smaker godt både rørt og syltet, og serves ofte til viltmiddagene. Rå gir de en god og syrlig smak i viltgryter og til dessert passer de ypperlig i både trollkrem, tilslørte bondepiker og pavlova. Ostekake med tyttebær kan også lages med gelelokk fylt med deilige tyttebær eller en blanding av skogsbær. 

Oppskrift
Ostekake med tyttebær

Ingredienser 
4 personer: 

400 gr digestive kjeks 
150 gr smør 
450 gr tyttebær 
3 dl sukker 
10 plater gelatin 
6 dl kremfløte 
2 ts vaniljesukker 
600 gram kremost naturell 
300 gr tyttebær (til pynt)
3 ss sukker

Slik gjør du: 

  1. Knus kjeksen i en food processor, smelt smøret og bland det sammen med kjeksen. Trykk blandingen ut i en smurt form på 28 cm. 
  2. Ha tyttebærene over i en kjele og kok opp på middels høy varme. La det småkoke til tyttebærene begynner å safte seg. Ha i sukkeret og la det koke til sukkeret er oppløst. Bruk en stavmikser slik at du får tyttebærsausen jevn og fin. 
  3. Legg gelatinplatene i vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem over i tyttebærsausen. Rør det hele godt sammen. La den avkjøle seg. 
  4. Visp fløte og vaniljesukker til krem, bland inn kremosten og rør til en glatt krem. 
  5. Vend tyttebærsausen og ostekremen forsiktig sammen til en jevn røre. 
  6. Fordel ostekremen på topp av kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over. ​
  7. Bland sammen tyttebær og sukker, og rør det god sammen. Pynt kaken med tyttebærene før servering.