Ostekake med tyttebær
Ostekake med tyttebær passer perfekt som dessert etter både viltgryte, rype eller stek. De syrlige tyttebærene gir en god kontrast til en søt ostekake.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ostekake med tyttebær:
400 g
digestivekjeks
150 g
smør
450 g
tyttebær
2 dl
sukker
10 plater
gelatin
6 dl
kremfløte
2 ts
vaniljesukker
600 g
kremost naturell
300 g
tyttebær (til pynt)
3 ss
sukker
Tips:
Ostekake med tyttebær kan også lages med gelelokk fylt med deilige tyttebær eller en blanding av skogsbær.
Slik gjør du:
Ostekake med tyttebær:
Knus kjeksen i en foodprocessor, smelt smøret og bland det sammen med kjeksen. Trykk blandingen ut i en smurt rund form på 28 cm i diameter.
Tips:
Sett gjerne kakeringen på kakefatet du ønsker å bruke, og trykk den ut direkte på kakefatet.
Ha tyttebærene over i en kjele og kok opp på middels høy varme. La det småkoke til tyttebærene begynner å safte seg. Ha i sukkeret og la det koke til sukkeret er oppløst. Bruk en stavmikser slik at du får tyttebærsausen jevn og fin.
Legg gelatinplatene i vann i cirka 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem over i tyttebærsausen. Rør det hele godt sammen. La den avkjøle seg.
Visp fløte og vaniljesukker til krem, bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
Vend tyttebærsausen og ostekremen forsiktig sammen til en jevn røre.
Fordel ostekremen på topp av kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
Bland sammen tyttebær og sukker, og rør det god sammen. Pynt kaken med tyttebærene før servering.