Ostekake på glass

Ostekake på glass smaker helt herlig, og er en ypperlig dessert på nasjonaldagen. Med denne enkle desserten i flaggets farger vil du garantert imponere gjestene.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ostekake på glass:

12 stk

digestivekjeks

3 ss

smeltet smør

3 dl

kremfløte

200 g

kremost naturell

4 ss

sitronsaft

2 dl

melis

125 g

blåbær

125 g

bringebær

Tips:

Ostekake på glass er både enkel og rask å lage. Den kan dessuten servers med en gang eller lages ferdig dagen før. 

Enten du har selvplukkede bær i fryseren eller kjøper dem, så vil denne desserten friske opp etter pølsene, grillmaten, spekematen eller rekemiddagen.

Slik gjør du:

Ostekake på glass:

Rens og skyll bærene. 

Knus kjeksen i en foodprocessor eller ha kjeksen i en pose og rull over med kjevle. 

Smelt smøret. Bland kjekssmulene og smøret godt sammen. 

Pisk kremfløten til en krem og sett den kaldt mens du pisker ostekrem, sitronsaft og melis til en luftig ostekrem. 

Vend kremen og ostekremen forsiktig sammen. 

Finn frem fire glass og legg kjekssmuler, ostekrem og bær lagvis. 

 

Dryss gjerne litt melis på topp av hver ostekake på glass.