Panert lysing er sprø og god, og med sommerlig tilbehør som en sitronaioli, nybakt foccaccia og salat med balsamicodressing er dette et nydelig måltid.

Panert lysing

Panert lysing er sprø og god, og med sommerlig tilbehør som en sitronaioli, nybakt foccaccia og salat med balsamicodressing er dette et nydelig måltid.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Panert lysing:

600 gr

lysingfilet

3 ss

hvetemel

2 stk

egg

1 ts

salt

1 ts

pepper

150 gr

pankomel

1 dl

rapsolje

Sitronaioli:

3 fedd

hvitløk

2 stk

eggeplomme

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

4 ts

sitronsaft

2 dl

rapsolje

Tilbehør:

1 pose

ruccula

200 gr

cherrytomater

1 flaske

balsamicodressing

Slik gjør du:

Panert lysing:

Rens og fileter lysingfileten.

Ha hvetemel over på en tallerken. Visp sammen eggene i en bolle. Bland sammen pankomel, salt og pepper, og ha det over på en tallerken.

Tips

Om du ikke får tak i pankomel, så kan du bruke brødrasp, griljermel eller strøkavring.

Vend fiskebitene først i mel, så i egg og til slutt i pankomelet.

 

 

Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Stek den panerte lysingen i cirka 8-10 minutter. Ikke bruk for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.

Sitronaioli:

Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft.

Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».

Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper. 

 

Server panert lysing med nybakt focaccia, sitronaioli, ruccula, cherrytomater og balsamicodressing.

Flere oppskrifter med lysing finner du her