MENY hamburgermeny Close-menu button
Panna cotta med multesaus smaker nydelig, og med hakkede nøtter på topp kan du imponere nyttårsgjestene. Det aller beste er at du kan lage desserten ferdig på forhånd.

Panna cotta med multesaus

Panna cotta med multesaus smaker nydelig, og med hakkede nøtter på topp kan du imponere nyttårsgjestene. Det aller beste er at du kan lage desserten ferdig på forhånd.

Publisert 17. desember 2021 kl. 09.23

Oppskrift
Panna cotta med multesaus

Ingredienser
4 personer:

4 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
5 dl kremfløte
1 dl sukker
Multesaus:
500 gr multer (Spar 50 gr til topping)
100 gr melis
50 gr nøtteblanding/brente mandler

Slik gjør du:

Panna cotta:

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i cirka 5 minutter.
  2. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
  3. Kok opp fløte, vaniljestang, vaniljefrøene og sukker i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen.
  4. Klem ut vannet av gelatinen og rør det inn i fløteblandingen. Hell blandingen i glass. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering.

Multecrumble:

  1. Ha de frosne multene over i en bolle samme med melis. Kjør med en stavmikser til du har en glatt og fin bærsaus. Press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.
  2. Hakk opp nøtteblandingen/brente mandler. 
  3. Hell 1 cm multesaus i hvert glass med panna cotta og avslutt med hakkede nøtter.