
Pannestekt orrfugl
Enten du har orrfugl, rype eller due, så smaker det nydelig å pannesteke på primusen. Server på en brødskive med ruccula og tyttebærmajones.
Enkel•30 min.
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Orrfugl på sandwich:
4 stk
orrfuglbryst
2 ss
smør (til både kjøtt og brød)
4 stk
brødskiver
1 ts
salt (til både kjøtt og brød)
150 g
majones
3 ss
tyttebærsyltetøy
1 pose
ruccula
Utstyr:
Primus
Gass
Lighter/fyrstikker
Klype

Slik gjør du:
Pannestekt orrfugl:
Bland sammen majones og tyttebærsyltetøy, og ha det over i en liten matboks. Pakk med resten av ingrediensene.
Fyr opp primusen på middels høy varme med smør, og legg brystene ned i stekepanna med skinnsiden ned. Krydre med salt. La dem få en fin farge på den ene siden.
Snu brystene og skru ned varmen. Gi brystene fin farge på den andre siden, ikke stek dem for lenge, da blir de tørre. Øs gjerne litt smør over brystene under stekingen.
Ta brystene ut og la dem hvile på en tallerken.
Tilsett resten av smøret og fres brødskivene i stekpanna på begge sider. Ha på litt salt underveis.
Dander ruccula på hver brødskive toppet med orrfuglbryst og tyttebærmajones.
Hvordan flå fuglen

Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.