MENY hamburgermeny Close-menu button

Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt

Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt sammen med kantareller og urter som timian og basilikum, smaker så godt at du må definitivt må ta en runde nummer to. Denne retten er full av smak.

Vi har brukt kjøttdeig av rådyr, men du kan fint bruke rådyrbiff også. Om du ikke liker en sterk blåmuggost, så kan du selvsagt velge en som er mildere på smak. Server gjerne med et hjemmelaget grytebrød, ruccola og revet parmesan. 

Vibrukte tørkede kantareller som vi bløtla. Men du kan fint bruke den soppen du får kjøpt i butikkene nå også. 

Oppskrift 
Pasta med Gorgonzola og rådyrkjøtt 

Ingredienser 
4 personer: 

1 ss smør 
400 gr kjøttdeig av rådyr 
1 ts salt/1 ts pepper 
500 gr tagliatelle eller annen pasta 
20 gr tørkede kantareller 
4 dl melk 
4 ss olivenolje 
2 fedd hvitløk 
Gorgonzolasaus: 
3 ss olivenolje 
150 gr gorgonzola eller Selbu blå 
3 dl matfløte 
2 ts timian 
Salt/pepper ​

Slik gjør du: 

  1. Siden denne retten er basert på matfløte, bløtlegges kantarellene i varm melk først. Ta vare på melken, den skal i sausen til slutt. 
  2. Varm opp en stekepanne med smør og fres kjøttdeigen til den er gjennomstekt og gyllen. Ha på salt og pepper underveis. Tilsett kantarellene mot slutten. ​
  3. Kok pastaen etter anvisning på pakken. 

Gorgonzolasaus: 

  1. Finhakk hvitløken. Varm opp en gryte på middels varme med olivenolje og finhakket hvitløk.
  2. Tilsett gorgonzola, matfløte, og timian. La det putre på middels varme til sausen begynner å tykne. Tilsett melken fra kantarellene, og smak til med salt og pepper. 
  3. Sil av vannet fra tagliatellen og ha både kjøttet og tagliatellen over i gryta sammen med kjøttet. Vend alt godt sammen og server med frisk basilikum, ruccola og parmesan. ​