
Pastagryte på bålet
Pastagryte på bålet smaker utrolig godt på kalde dager. Denne retten kan du enkelt lage ferdig hjemme, og den kommer garantert til å falle i smak hos både store og små.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pastagryte på bålet:
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
200 g
sopp
1 ss
smør
400 g
viltkjøttdeig
1 ts
salt
1 ts
pepper
6 dl
viltkraft
3 dl
matfløte
3 ss
tomatpuré
400 g
pasta (penne)
Utstyr som anbefales:
Matboks
Bålkjele
Sleiv
Ved
Lighter/fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Finhakk løk og paprika, og del sopp i skiver.
Varm opp en stekepanne med smør, og fres løk, kjøttdeig og sopp til kjøttet er gjennomstekt. Ha det over i en gryte.
Krydre med salt og pepper, og ha paprika, viltkraft, matfløte og tomatpuré i gryta. Rør det godt sammen.
Kok pasta etter anvisning på pakken, og ha det over i gryta. Rør alt godt sammen.
Ha gryta over i en matboks, pakk sekken og kos deg på tur.
Dette gjør du på turen:
Fyr opp bålet. Om du ikke har en bålrist anbefales det å sette bålkjelen på en stein ved siden av flammene.
Snu på bålkjelen underveis og rør ofte i gryta. Indirekte varme er best slik at den ikke svir seg. Server pastagryta når den er god og varm.