Pastagryte på bålet smaker utrolig godt på kalde dager.  Denne retten kan du enkelt lage ferdig hjemme, og den kommer garantert til å falle i smak hos både store og små.

Pastagryte på bålet

Pastagryte på bålet smaker utrolig godt på kalde dager. Denne retten kan du enkelt lage ferdig hjemme, og den kommer garantert til å falle i smak hos både store og små.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pastagryte på bålet:

1 stk

løk

1 stk

rød paprika

200 g

sopp

1 ss

smør

400 g

viltkjøttdeig

1 ts

salt

1 ts

pepper

6 dl

viltkraft

3 dl

matfløte

3 ss

tomatpuré

400 g

pasta (penne)

Utstyr som anbefales:  

Matboks
Bålkjele 
Sleiv 
Ved
Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Finhakk løk og paprika, og del sopp i skiver.

 

 

Varm opp en stekepanne med smør, og fres løk, kjøttdeig og sopp til kjøttet er gjennomstekt. Ha det over i en gryte.

Krydre med salt og pepper, og ha paprika, viltkraft, matfløte og tomatpuré i gryta. Rør det godt sammen.

Kok pasta etter anvisning på pakken, og ha det over i gryta. Rør alt godt sammen.

 

Ha gryta over i en matboks, pakk sekken og kos deg på tur.

Dette gjør du på turen:

Fyr opp bålet. Om du ikke har en bålrist anbefales det å sette bålkjelen på en stein ved siden av flammene.

Snu på bålkjelen underveis og rør ofte i gryta. Indirekte varme er best slik at den ikke svir seg. Server pastagryta når den er god og varm.

Flere oppskrifter med turmat