Pitapizza på primusen

Pitapizza på primusen er lettvint og godt. Med pesto, cherrytomater, løk og deilig ørret gir dette sultne turgåere ekstra energi til resten av turen.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pitapizza på primusen:

2 ts

salt

4 skiver

ørret

0.5 stk

rødløk

16 stk

cherrytomater

2 stk

fersk mozzarella

4 stk

pitabrød

1 glass

pesto

Utstyr som anbefales:  

2 mellomstore matbokser
1 primus
1 gass
1 lighter/fyrstikker
1 stekspade

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

 

Kok opp vann med salt og legg i ørretskivene. La ørreten trekke og sett på lokket. Pass på at vannet ikke koker. Nøyaktig trekketid kommer an på tykkelsen på ørretskivene. Del ørretene i små biter, og ha det over i en matboks.

 

 

Del rødløk i skiver og cherrytomatene i to, og ha det over i en matboks. Del mozzarellaen i skiver og pakk i papir før du har det over i en matboks. Pakk sekken med resten av ingrediensene.

Dette gjør du på turen:

Varm opp en stekepanne på primusen på lavt bluss. Legg pitabrødet i stekepannen. Bre et lag med pesto på topp. Ha på noen skiver mozzarella, løk og cherrytomater. Avslutt med ørretbitene.

 

 

Tips:

Du kan bytte ut pesto med tomatsaus eller hvit saus, og velge den toppingen du foretrekker.

Ha på lokk eller aluminiumsfolie, og la det stå til mozzarellaen smelter.

Tips:

Pass på at blussen ikke er for høy slik at pitabrødet ikke blir brent.

Flere oppskrifter med turmat