MENY hamburgermeny Close-menu button

Pitapizza på primusen

Pitapizza på primusen er lettvint og godt. Med pesto, cherrytomater, løk og deilig ørret gir dette sultne turgåere ekstra energi til resten av turen.

Publisert 30. juni 2021 kl. 12.03

Gjør noen enkle forberedelser hjemme og pakk sekken smart. Da er det ingen sak å ta med seg god mat på tur. Pitapizza på primusen er en rett som kan lages på flere måter.  Her kan du både bytte ut pesto med tomatsaus eller hvit saus og velge den toppingen du foretrekker.

Utstyr som anbefales: 

2 mellomstore matbokser
1 primus
1 gass
1 lighter
1 stekspade

 

Oppskrift
Pitapizza på primusen

Ingredienser
4 personer:

4 skiver ørret
0.5 stk rødløk
16 cherrytomater
2 stk fersk mozzarella
4 pitabrød
1 glass pesto

Slik gjør du:

Forberedelser hjemme:

  1. Kok opp vann med salt og legg i ørretskivene. La ørreten trekke og sett på lokket. Pass på at vannet ikke koker. Nøyaktig trekketid kommer an på tykkelsen på ørretskivene. Del ørretene i små biter, og ha det over i en matboks.
  2. Del rødløk og cherrytomat i skiver og ha det over i en matboks. Del mozzarellaen i skiver og pakk i papir før du har den over i en matboks. Pakk sekken med resten av ingrediensene.

På tur:

  1. Varm opp en stekepanne på primusen på lavt bluss. Legg pitabrødet i stekepannen. Bre et lag med pesto på topp. Ha på noen skiver mozzarella, løk og cherrytomater. Avslutt med ørretbitene.
  2. Ha på lokk eller aluminiumsfolie, og la det stå til mozzarellaen smelter. Pass på at blussen ikke er for høy slik at pitabrødet ikke blir brent.