Quesadillas kan du fylle med hva du vil av kjøtt, ost og grønnsaker. Med kjøttdeig av elg, sopp og ost får du en herlig opplevelse rundt bålet på tur.

Quesadilla på bålet

Quesadillas kan du fylle med hva du vil av kjøtt, ost og grønnsaker. Med kjøttdeig av elg, sopp og ost får du en herlig opplevelse rundt bålet på tur.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Quesadilla på bålet:

1 ss

smør

400 g

kjøttdeig av vilt

1 pose

tacokrydder

1.5 dl

vann

200 g

sopp

0.5 stk

løk

100 g

cherrytomater

250 g

revet ost

4 stk

store tortillalefser

3 dl

rømme

1 glass

salsa

Utstyr som anbefales:  

  • ​To matbokser 
  • Stekepanne til bål 
  • Stekespade 
  • Ved 
  • Fyrstikker/ighter 

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme::

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Ha i posen med tacokrydder og vann, og la det putre i et par minutter. Ha det over i en matboks. ​

 

Tips:

Ønsker man å gjøre minst mulig på tur, så kan man fint lage ferdig quesadillas hjemme. Da er det best å gjøre varianten der man bretter dem i to og stabler i en plastboks. 

Del opp sopp, løk og cherrytomater i skiver, og ha det over i en matboks. Pakk sekken med resten av ingrediensen. 

Quesadilla på bålet på God Morgen Norge på TV2

Se innslag fra God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles lager quesadillas på bålet.

Dette gjør du på tur::

I en liten stekepanne/jernpanne legges 1 tortillalefse i bunn. Topp med kjøttmiksen, sopp, løk, cherrytomater og ost.

quesadilla-2.jpg

 

Ha 1 tortillalefse på topp. Stek på bålet til osten begynner å smelte, snu og stek videre i et par minutter. Server gjerne med litt salat, rømme og salsa. ​

quesadilla-3.jpg
TIPS: Man kan også ha fyll på den ene halvdelen av tortillalefsen og brette den andre over. Det er en fordel å bruke små tortillalefser og en litt større stekepanne slik at man kan lage to av gangen.​

 

Flere oppskrifter med turmat