Quesadilla på bålet
Quesadillas kan du fylle med hva du vil av kjøtt, ost og grønnsaker. Med kjøttdeig av elg, sopp og ost får du en herlig opplevelse rundt bålet på tur.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Quesadilla på bålet:
1 ss
smør
400 g
kjøttdeig av vilt
1 pose
tacokrydder
1.5 dl
vann
200 g
sopp
0.5 stk
løk
100 g
cherrytomater
250 g
revet ost
4 stk
store tortillalefser
3 dl
rømme
1 glass
salsa
Utstyr som anbefales:
- To matbokser
- Stekepanne til bål
- Stekespade
- Ved
- Fyrstikker/ighter
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme::
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Ha i posen med tacokrydder og vann, og la det putre i et par minutter. Ha det over i en matboks.
Tips:
Ønsker man å gjøre minst mulig på tur, så kan man fint lage ferdig quesadillas hjemme. Da er det best å gjøre varianten der man bretter dem i to og stabler i en plastboks.
Del opp sopp, løk og cherrytomater i skiver, og ha det over i en matboks. Pakk sekken med resten av ingrediensen.
Quesadilla på bålet på God Morgen Norge på TV2
Se innslag fra God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles lager quesadillas på bålet.
Dette gjør du på tur::
I en liten stekepanne/jernpanne legges 1 tortillalefse i bunn. Topp med kjøttmiksen, sopp, løk, cherrytomater og ost.
Ha 1 tortillalefse på topp. Stek på bålet til osten begynner å smelte, snu og stek videre i et par minutter. Server gjerne med litt salat, rømme og salsa.