
Rådyrwok
Rådyrwok er både en smakfull, rask og enkel middag. Her kan du dessuten bruke de grønnsakene du har eller de du liker best.
Publisert: 09. august 2023 kl. 13.56
Sist oppdatert: 10. august 2023 kl. 07.52
Oppskrift
Rådyrwok
Ingredienser
4 personer:
600 gr rådyrfilet
2 ss olje
1 ts grovkornet pepper
3 ss søt soyasaus
1 ts sesamolje
1 ss maisenna
1 stk løk
3 stilker vårløk
2 stk gulrot
1 stk rød paprika
1 boks skivede vannkastanjer
Saus:
3 ss søt soyasaus
3 ss østerssaus
1 ss sesamolje
Slik gjør du:
- Skjær rådyrkjøttet i tynne skiver.
- Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, soyasaus, sesamolje og maisenna. Band det godt sammen og la kjøttet marinere mens du forbereder resten.
- Del vårløk og løk i middels tykke skiver. Del gulrøtter og paprika i tynne stenger.
- Rør sammen ingrediensene til sausen.
- Varm opp en stekepanne med olje på høy varme. Stek kjøttet raskt, gjerne i flere omganger. Ha kjøttet over på en tallerken.
- Tilsett litt mer olje i stekepannen og fres grønnsakene og vannkastanjene i noen minutter. Tilsett kjøttet og sausen, og la det frese et par minutter. Om det ikke er nok saus, kan du tilsette litt mer soyasaus eller eventuelt litt vann.
- Server gjerne med kokt ris.