En rosastekt reinsdyrbiff på bålet med stekte grønnsaker og tyttebærrømme er selve gourmetvarianten av turmat. Ikke bare smaker det godt, det er lettvint også.

Reinsdyrbiff på bålet

En rosastekt reinsdyrbiff på bålet med stekte grønnsaker og tyttebærrømme er selve gourmetvarianten av turmat. Ikke bare smaker det godt, det er lettvint også.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Reindyrbiff på bålet:

600 g

mørbrad eller flatbiff av reinsdyr

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 stk

brokkoli

150 g

blandet sopp

600 g

perlepoteter

280 g

rørte tyttebær

3 dl

rømme

2 ss

smør

Utstyr som anbefales:  

  • To matbokser
  • Stekepanne til bålet
  • Klype/stekespade
  • Ved
  • Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Krydre reinsdyrbiffene med salt og pepper. 

Finskjær rødløk i strimler, brokkoli i buketter og sopp i middels store biter.

 

Kok potetene til de er møre. 

​Bland sammen de rørte tyttebærene og rømmen.

Dette gjør du på turen:

Ha smør i stekepanna og stek reinsdyrbiffene på bålet til de er medium stekt og har en fin stekeskorpe. Legg de til side.

 

Ha grønnsakene over i stekepanna og fres til de er gylne. Server reinsdyrbiff og grønnsaker sammen med tyttebærrømme.

reinsdyrbiff-1.jpg

 

Flere oppskrifter med turmat