Ripsgelé kan brukes til så mangt. Ikke bare er den røde og litt søte geleen nydelig som tilbehør til viltmaten., den smaker også godt på både brødskiver og vafler, til isen eller  eller med vaniljesaus.

Ripsgelé

Ripsgelé kan brukes til så mangt. Ikke bare er den røde og litt søte geleen nydelig som tilbehør til viltmaten., den smaker også godt på både brødskiver og vafler, til isen eller eller med vaniljesaus.

EnkelOver 60 min.

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ripsgelé:

1 kg

rips

1 dl

vann (pr. kilo rips)

800 g

sukker (pr. liter sur ripssaft)

Tips:

Det er best å ikke bruke for modne bær, ellers vil ikke geleen stivne. Om den ikke stivner med en gang, så kan du koke geleen opp på nytt og tilsette litt mer sukker for å prøve igjen. Du kan også tilsette pektinpulver for at den skal stivne.

 

Slik gjør du:

Ripsgelé:

Når du har plukket bærene kan du rense dem for blader og skylle dem i kaldt vann.

Ha vann i en gryte og kok bærene på lav varme i cirka 30 minutter - til bærene faller sammen.

 

Sil saften gjennom et rent klede eller en sil.

 

Mål opp saften og hell den sure saften over i en kjele. Gi det et oppkok før du tilsetter sukker - litt etter litt. Rør til alt er oppløst.

Tips:

Fjern skummet som kommer på toppen med en skje. Da får geleen både lenger holdbarhet og en klarere farge.

La saften småkoke uten å røre i den i cirka 15 minutter. 

Geléprøven

Drypp en dråpe på en tallerken. Bruk en skje og trekk den gjennom dråpen. Hvis dråpen ikke samler deg igjen er geleen ferdig.

Hell geleen over på rene glass. Oppbevares mørkt og kjølig.

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon