Rødvinssaus

Rødvinssaus er både enkelt å lage og veldig godt til alle typer kjøtt, og spesielt smaker det helt nydelig til en biff av for eksempel reinsdyr eller elg.

Middels30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Rødvinssaus:

2 stk

sjalottløk

2 ss

olivenolje

5 dl

rødvin

5 dl

viltkraft

100 g

smør

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

Slik gjør du:

Rødvinsaus:

Finhakk sjalottløken. Varm opp en gryte med smør og fres løken til den er blank. 

Tilsett rødvin og la det koke til væsken har redusert til ¼ del. Konsistensen skal være tykk. 

Tilsett viltkraft og kok sausen ned til ca. halv mengde. Sil av sjalottløken. 

 

Del smøret i terninger og rør det inn i sausen. Smak til med salt og pepper. ​

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som passer til det du har tenkt til å lage.

Gode sauser til vilt og fisk

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.

Her finner du oppskriftene External-link icon