MENY hamburgermeny Close-menu button

Rypebryst på primusen

Rypebryst på primusen i en kremet saus med grønnsaker er turmatens svar på gourmet. Nydelige og rene smaker gjør dette måltidet til turens høydepunkt.

Rypebryst på primusen krever ikke mye arbeid på tur så lenge du har kuttet opp alle grønnsakene hjemme. Pakk smart og nyt turen med et herlig måltid på primusen.

Utstyr som anbefales: 

1 mellomstor matboks
1 primus
1 gass
1 lighter
1 sleiv 

Oppskrift
Rypebryst på primusen

Ingredienser
4 personer:

500 gr poteter
0.5 stk løk
150 gr sopp
2 ss smør
8 rypebryst 
3 dl fløte
1 neve tyttebær
Salt/pepper

Slik gjør du:

Forberedelser hjemme:

  1. Del poteter i biter, løk og sopp i skiver. Ha dem over i en matboks og pakk sekken med de andre ingrediensene.

På tur:

  1. Varm opp en stekepanne på middels høyt bluss og ha i litt smør. Legg brystene ned i stekepannen med skinnside ned, og la de få fin farge på den ene siden. Snu brystene og skru blusset ned på lavt.  
  2. Øs smør over rypebrystene. Gi brystene fin farge på den andre siden. Pass på at du ikke steker dem for lenge, da blir de tørre. Ta brystene ut og la dem hvile.
  3. Fres potetbiter, sopp og løk i smøret fra rypebrystene til de er gylne, og legg rypebrystene på topp. Tilsett i fløten og tyttebærene, og la det surre i noen minutter til sausen begynner å tykne.
  4. Smak til med salt og pepper, og server til sultne.
Rypebryst på primusen - 2.jpg