
Skogsfuglsuppe
Når brystene er tatt ut av skogsfuglen kan du bruke både skrog, krås og lever til å koke opp kraft. Hjerte og lår kan freses i stekepanna og serveres i suppa. Med kantareller, tyttebær og rotgrønnsaker blir dette en nydelig høstsuppe.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kraft:
2 stk
krås
2 stk
skrog
2 stk
lever
2 stk
gulrot
3 stk
persillerot
1 stk
løk
6 stk
laurbærblad
4 stk
einebær
6 stk
pepperkorn
100 g
kantareller
1 neve
frisk timian
0.5 dl
tyttebær
1.5 l
vann
Skogsfuglsuppe:
1 l
kraft
3 dl
fløte
3 ss
rømme
2 stk
sjalottløk
1 stk
gulrot
1 stk
persillerot
100 g
kantareller
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

Slik gjør du:
Kraft:
Gjør et snitt i kråsen, og tøm den for sand. Skyll gjerne under vann.
Fres skrog, krås og lever i en stekepanne med smør på middels høy varme. Ha det over i en stor kjele.
Grovhakk gulrøttene, persillerøttene og løken. Ha det over i kjelen sammen med kantarellene, timian og tyttebærene. Trykk litt ned og fyll på kaldt vann til det dekker med tre centimeter. Fjern det hvite fettet som samler seg på toppen.
La kjelen koke opp, skru ned varmen og la kraften småputre i cirka fire timer.
La kraften avkjøle seg i 30 minutter før du siler den gjennom en finmasket sil.
Kok inn kraften for å forsterke smaken.
Tips:
Denne viltkraften kan brukes til både saus og supper.
Skogsfuglsuppe:
Kok opp kraften og rør inn fløte og rømme. La det småputre mens du forbereder resten.
Skrell og del sjalottløken, gulroten og persilleroten i skiver. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres grønnsakene og kantarellene i noen minutter til løken er blank.
Ha grønnsakene over i kjelen med kraft og fløte. Krydre med salt og pepper, og la det småputre i cika 30 minutter.
Fres hjertene i litt smør.
Kjør suppa med en stavmikser slik at den blir helt glatt. Smak til med salt og pepper og server gjerne med litt friske urter, tyttebær og hjertene.
