Sprø fisk med green curry er en smaksbombe som tar deg helt til Thailand. Vi har brukt lysing, men du kan fint bruke annen hvit fisk også.

Sprø fisk med green curry

Sprø fisk med green curry er en smaksbombe som tar deg helt til Thailand. Vi har brukt lysing, men du kan fint bruke annen hvit fisk også.

Publisert: 14. april 2023 kl. 10.49

Sist oppdatert: 26. april 2023 kl. 12.43

Oppskrift
Sprø fisk i grønn karri

Ingredienser
4 personer:

Sprø fisk:
600 lysingefilet 
1 stk egg 
100 gr hvetemel 
100 gr panko
1 ts salt
1 dl rapsolje
3 dl basmatiris
Grønn karri:
5 stilker vårløk 
2 stilker sitrongress
1 fedd hvitløk
6 skiver ingefær
110 gr green curry paste
6 dl kokosmelk
3 dl grønnsakskraft
1 stk grønn paprika
1 stk løk
2 stk lime
Salt/pepper
1 plante koriander

Slik gjør du:

 1. Del fiskfileten i strimler.
 2. Visp sammen et egg i en bolle. Ha hvetemel i en bolle og bland sammen strøkavring og salt i en tredje bolle. Vend fiskebitene først i hvetemel, så egg og til slutt i panko.

  Tips: Panko er en type grove og sprøe brødsmuler. Den finner du i butikken og står i hyllen der du finner asiatiske sauser. Der finner du også green curry paste.
   
 3. Del 3 stilker vårløk og sitrongress i store biter. Del hvitløken i to. Varm opp en kjele med olje på høy varme. Ha i vårløk, sitrongress, hvitløk og skivene med ingefær. Rør inn green curry paste, 1 ts av gangen. Det er lurt å smake seg frem slik at den ikke blir for sterk. 
 4. Tilsett kokosmelk og grønnsakskraft, og la det småkoke i 10 minutter.
 5. Kok risen etter anvisning på pakken.
 6. Mens saus og ris koker, steker du fisken. Varm opp en stekepanne på høy varme, og fres den panerte fisken til den er gyllen på alle sider. Ha fiskebitene over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir, og la oljen renne av. 
 7. Del paprika, løk og 2 stilker vårløk i skiver. Varm opp en wok eller dyp stekepanne med olje på høy varme, og fres grønnsakene i 3-4 minutter. 
 8. Sil av karrisausen, og hell sausen over grønnsakene. La det småkoke et par minutter. Smak til med limesaft, salt og pepper. 
 9. Server den sprø fisken med ris, saus og koriander.