Stekt makrell med agurksalat hører sommeren til. Med rømmesaus og poteter er dette en klassiker som er både sunn og tradisjonsrik.

Stekt makrell med agurksalat

Stekt makrell med agurksalat hører sommeren til. Med rømmesaus og poteter er dette en klassiker som er både sunn og tradisjonsrik.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Agurksalat:

4 ss

vann

2 ss

eddik

1 ss

sukker

1 stk

agurk

Smørstekte poteter:

16 stk

små poteter

1 ts

salt

1 ts

pepper

3 ss

smør

Stekt makrell:

4 stk

makrell

4 ss

hvetemel

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

Rømmesaus

Denne retten smaker nydelig med vår hjemmelagde rømmesaus.

 

 

Slik gjør du:

Agurksalat:

Bland sammen vann, eddik og sukker. Rør til sukkeret er løst opp.

 

Del agurken i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend agurkskivene inn i laken.

Sett agurksalaten kaldt i minst 1 time.

Smørstekte poteter:

Blansjer potetene med skall i kokende vann i 5 minutter.

Hell av vannet og krydre potetene med salt og pepper.

 

Varm opp en stekepanne med smør på middelshøy varme og stek potetene møre.

Stekt ørret:

Rens og fileter makrellen.

 

Ha hvetemel, salt og pepper på en asjett og vend makrellfiletene i blandingen.

Varm opp en stekepanne med smør til middels høy varme.

Stek filetene i ca. 2 minutter med skinnsiden opp. Deretter i ca. 2 minutter med skinnsiden ned til skinnet er crispy og gyllent. På denne måten vil ikke filetene krølle seg.

 

Ha filtene over på en fjøl. La stekefettet være igjen i stekepannen for å lage rømmesausen.

Server stekt ørret med agurksalat, smørstekte poteter og rømmesaus.

Flere oppskrifter med makrell