Stekt makrell med hjertesalat

Stekt makrell i hjertesalat er et friskt innslag som turmat. Du behøver ikke en gang kniv og gaffel. Denne spiser du med hendene.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Stekt makrell:

800 gr

makrell

2 dl

hvetemel

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør (til steking)

Tilbehør:

2 stk

hjertesalat

0.5 stk

agurk

0.5 stk

rødløk

Dressing:

1 dl

lettrømme

1 dl

lettmajones

2 ss

sitronsaft

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

1 ts

tørket dill

Utstyr som anbefales:

Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, da er den unnagjort i en fei når du er ute på tur. ​

  • 2 mellomstore matbokser 
  • Primus med stekepanne 
  • Gass 
  • Stekespade 

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker. 

 

Tips:

Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.

Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en matboks. 

Skjær av enden på hjertesalaten, og legg bladene på hjertesalaten i an matboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha det over i boksen med hjertesalat. 

 

Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en matboks.

Dette gjør du på tur:

Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen. ​​

Stekt makrellstykkene i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt. 

Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene, og avslutt med dressing på topp. 

makrell-salat.jpg
Flere oppskrifter med turmat