
Stekt makrell i hjertesalat
Stekt makrell i hjertesalat er et friskt innslag som turmat. Du behøver ikke en gang kniv og gaffel. Denne spiser du med hendene.
Publisert 26. mai 2021 kl. 15.13
Stekt makrell i hjertesalat kan du fylle med mye annet godt også, for eksempel potetsalat, løk eller paprika.
Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, da er den unnagjort i en fei når du er ute på tur.
Utstyr som anbefales:
- 2 mellomstore plastbokser
- Primus med stekepanne
- Gass
- Stekespade
Oppskrift
Stekt makrell i hjertesalat
Ingredienser:
4 porsjoner
700 gr makrellfilet
2 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts pepper
1 stk hjertesalat
0.5 stk agurk
0.5 stk rødløk
1 dl rømme
1 dl majones
2 ss sitron
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts dill
2 ss smør
Forberedelser hjemme:
- Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker.
- Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks.
- Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.
- Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks.
På primusen:
- Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen.
- Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt.
- Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene, og avslutt med dressing på topp.
