MENY hamburgermeny Close-menu button

Stekt makrell i hjertesalat

Stekt makrell i hjertesalat er et friskt innslag som turmat. Du behøver ikke en gang kniv og gaffel. Denne spiser du med hendene.

Publisert 26. mai 2021 kl. 15.13

Stekt makrell i hjertesalat kan du fylle med mye annet godt også, for eksempel potetsalat, løk eller paprika.

Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, da er den unnagjort i en fei når du er ute på tur.  ​

Utstyr som anbefales: 

  • 2 mellomstore plastbokser 
  • Primus med stekepanne 
  • Gass 
  • Stekespade 

Oppskrift
Stekt makrell i hjertesalat

Ingredienser: 
4 porsjoner 

700 gr makrellfilet 
2 dl hvetemel 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 stk hjertesalat 
0.5 stk agurk 
0.5 stk rødløk 
1 dl rømme 
1 dl majones 
2 ss sitron 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 ts dill 
2 ss smør ​

Forberedelser hjemme: ​

  1. Rens, fileter og fjern bein av makrellen, og del den i mellomstore stykker. 
  2. Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend makrellstykkene i melblandingen. Legg makrellstykkene i en plastboks. 
  3. Knekk av bladene på hjertesalaten og legg dem i en plastboks. Del agurk og rødløk i skiver og ha plast på. Ha det over i boksen med hjertesalat.  
  4. Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, salt, pepper og dill og ha det over i en plastboks. 

 På primusen: 

  1.  Fyr opp primusen på medium varme og ha smør i stekepannen. 
  2. Tilsett makrellstykkene og la de steke i 2-3 minutter på hver side til skinnet er sprøtt. 
  3. Fordel makrellstykker, agurkskiver og rødløk på hjertesalatbladene, og avslutt med dressing på topp. ​​

 

stekt makrell i hjertesalat.jpg
Stekt makrell i hjertesalat