Syltet rødkål er et knasende godt tilbehør med mye smak. Det ser ser like godt ut som det smaker og passer til veldig mye. Perfekt til tapasretter, til viltkjøttet, i en hamburger eller wrap.

Syltet rødkål

Syltet rødkål er et knasende godt tilbehør med mye smak. Det ser ser like godt ut som det smaker og passer til veldig mye. Perfekt til tapasretter, til viltkjøttet, i en hamburger eller wrap.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Syltet rødkål:

1 dl

eddik (7 %)

3 dl

vann

1 dl

sukker

1 ts

pepperkorn

0.25 stk

rødkål

Slik gjør du:

Syltet rødløk:

Ha eddik, vann, sukker og pepperkorn i en kjele og kok opp. La det koke til sukkeret har løst seg opp.

Tips:

Du kan smakstilsette rødkålen med for eksempel nellik, fenikkelfrø, chili, karve eller hvitløk. Ha det i kjelen mens det koker.

Del rødkålen i tynne strimler. Hvor korte eller lange de er er opp til deg. Ha det over i et glass eller i en krukke, og hell vannet over slik at kålen dekkes. Ha på et tett lokk og sett det kaldt i minst to timer.

Tips:

Den blir aller best om den får stå natten over og kan oppbevares to uker i kjøleskapet.

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon