MENY hamburgermeny Close-menu button
Terteskjell er en klassiker som på 70-tallet var selve svaret på helgekos. Med hjemmelaget fiskepudding smaker denne retten ekstra godt servert i en deilig hvit saus, med reker, erter og gulrøtter.

Terteskjell

Terteskjell er en klassiker som på 70-tallet var selve svaret på helgekos. Med hjemmelaget fiskepudding smaker denne retten ekstra godt servert i en deilig hvit saus, med reker, erter og gulrøtter.

Publisert 09. mars 2022 kl. 09.58

Oppskrift
Terteskjell

Ingredienser
4 personer:

Fiskepudding:
500 gr filet av hyse eller torsk
1 ss potetmel
2 ts salt
0.5 ts hvit pepper
0.5 ts muskat
3-4 dl melk
Hvit saus:
3 ss smør
3 ss mel
5 dl melk
Salt og pepper
Fyll:
200 gr pillede reker
1 boks med erter og gulrøtter
8 stk terteskjell

Slik gjør du:

Fiskepudding:

  1. Varm opp stekeovnen til 120 grader.
  2. Mal fiskefileten med salt i en foodprocessor.
  3. Tilsett potetmel, salt, pepper og malt muskat, og spe med melk til en fin farse.
  4. Smør en liten brødform, og fyll på med farsen. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt i formen, da unngår du lufthull i fiskepuddingen.
  5. Stek fiskepuddingen på nederste rille i ovnen til den er fast og gjennomstekt, cirka 1 time.

Fiskestuing:

  1. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. Pass på at sausen ikke blir for tynn. Hold heller igjen litt melk.
  2.  La sausen småkoke i cirka 5 minutter. Rør om av og til slik at sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.
  3. Del opp fiskepuddingen i små biter og ha det over i sausen. Bland i pillede reker, erter og gulrøtter, og vend det hele sammen.

Tilberedning:

  1. Varm opp terteskjellene etter anvisning på pakken, og fyll dem med fiskestuingen.