Tomat-feta-pasta

Folk fra hele verden lager tomat-feta-pasta, og både filmer og oppskrifter florerer på sosiale medier som Instagram og TikTok. Pastatrenden er ikke bare nydelig på smak med deilig elgkjøttdeig, den er også enkel å lage både hjemme og på tur.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Tomat-feta-pasta :

200 g

pasta

150 g

sopp

400 g

kjøttdeig av elg

400 g

cherrytomater

1 fedd

hvitløk

3 ss

olivenolje

200 g

fetaost (blokk)

1 ts

salt

1 ts

pepepr

2 ts

tørket timian

0.5 ts

chiliflak

1 neve

frisk basilikum

Utstyr som anbefales:  

  • ​Tre mattbokser 
  • Stekespade/sleiv 
  • Litt dyp stekpanne
  • Ved/primus/gass
  • Lighter 

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

 

Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av vannet og ha det over i en matboks.

 

Finhakk soppen. Varm opp en stekepanne med smør og stek soppen og elgkjøttdeigen til den er gjennomstekt og gyllen. Krydre med litt salt og pepper underveis. Ha det over i en matboks.

 

Ha cherrytometer, hvitløk, olivenolje, krydder og basilikumblader over i en matboks.

Dette gjør du på turen:

Fyr opp primusen eller bålet, og ha cherrytomatene med hvitløk, olje, krydder og basilikumblader i en stekepanne. La dette putre til tomatene begynner å sprekke opp.

 

Ha fetaosten i midten av tomatene. La det putre til fetaosten og cherrytomatene er myke. Knus fetaosten og cherrytomatene, og rør det sammen. Ha i pastaen og kjøttdeigen, og bland alt godt sammen. Server med en gang, gjerne med litt revet parmesan på topp. 

Tips:

​​Dette er en pastarett med få ingredienser og mye smak som også går under navnet, «Baked Feta Pasta». Fetaost, tomater, olivenolje og urter kan fint kombineres med det kjøttet du har tilgjengelig. Retten kan også ovnsbakes før du blander inn kokt pasta. Om du ønsker å ta det med på tur så kan du steke kjøttdeigen og koke pastaen på forhånd. ​

Flere oppskrifter med turmat