MENY hamburgermeny Close-menu button
Tørke sopp

Tørke sopp

Å tørke sopp er både lettvint og smart. På den måten kan du nyte selvplukket sopp til neste sesong. Smaker nydelig i både supper, gryter, risotto og og pasta. Det er dessuten perfekt tilbehør til viltkjøttet.

Slik tørker du sopp i stekeovnen: 

  1. Varm opp stekeovnen til 50 grader.
  2. Rens soppen ved å børste bort jord, og blader. Unngå å skylle soppen.
  3. Del soppen i mindre biter.
  4. Ha bakepapir på ett eller flere stekebrett, og legg soppen utover. Plasser brettene i stekeovnen. Har du varmluftsovn kan du tørke opptil fire brett av gangen.

    Ved for høy temperatur kan soppen bli svart
    Ved for lav temperatur kan den råtne

     
  5. La soppen stå cirka ett døgn med ovnsdøren på gløtt med en tresleiv mellom slik at væsken som fordamper fra soppen slipper ut. 
  6. Følg med på soppen underveis. Når den er sprø og helt tørr er den ferdig.
  7. Ha soppen over på rene og tørre glass med lokk som er helt lufttette. Sørg for at den ikke blir fuktig under lagring, da blir soppen ødelagt.

Slik bruker du tørket sopp:

  1. Legg den tørkede soppen i lunkent vann. Tiden den må ligge kommer an på hvilken type sopp du har. De fleste trenger kun 30 minutter.
  2. Sil bort vannet. Du kan også bruke vannet til saus, i gryte etc. Så er soppen klar og kan brukes som fersk sopp. 
  3. Du kan også knuse den tørkede soppen og bruke som smakstilsetning.
torkede kantareller.jpg

 

Oppskrifter med sopp