Tortillatrenden

Tortillatrenden lages i alle mulige varianter. Du kan praktisk talt fylle tortillaen med det du måtte ønske, brette og enten steke i en stekepanne eller i et toastjern. Vi lagde vår versjon med kjøttdeig av elg på bålet.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Tortillatrenden:

0.5 stk

løk

400 g

kjøttdeig av elg

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

0.5 ts

timian

150 gr

sopp

175 g

cherrytomater

2 pk

fersk mozzarella

Utstyr som anbefales:  

  • 3 matbokser 
  • Stekepanne til bålet
  • Klype/stekespade ​
  • Ved
  • Lighter​/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Finhakk løk. Varm opp en stekepanne og fres kjøttdeig og løk sammen. Krydre med salt, pepper og timian. Ha det over i en matboks.

 

 

Tips til fyll:

Du kan fylle tortillaen med det meste - både paprika, mais, skinke, bacon, avocado etc. Du kan selvsagt lage denne hjemme i stekepannen også. 

Del opp sopp og cherrytomater i biter og ha det over i en matboks. Del mozzarella i skiver, og pakk de i tørkepapir. Pakk sekken med alt du trenger til turen.

Tips:

Det er viktig å trekke ut vannet av mozzarellaen om du bruker fersk mozzarelle. Derfor er det fint å pakke den i tørkepapir. Du kan selvsagt bruke revet gulost også.

Dette gjør du på turen:

Gjør et snitt i tortillalefsene fra midten og ned.

 

Tips:

Om du ønsker å gjøre minst mulig på turen, så kan du brette ferdig tortillaene hjemme, og pakke de sammen i en matboks. 

Ha mozarellaskiver på trekanten nederst til venstre. Følg på med kjøttdeig på trekanten øverst til venstre og skiver i sopp til høyre. Avslutt med salat og cherrytomater nederst til høyre. 

Pakk tortillalafsen sammen ved å brette nederste trekant til venstre over den øverste til venstre, så bretter du over til høyre og ned slik at du har en trekantet lomme. 

 

Legg den fylte tortillaen på bålet og stek den til den er gyllen på begge sider og mozzarellaen har begynt å smelte. ​

Populær matrett

Tortillatrenden har gått viralt på TikTok, og har vært en av de rettene som har vært delt mest i sosiale medier. Trenden omtales flere steder som lockdown-mat, og fremgangsmåten er enkel – du lager et snitt fra midten og ned, og legger ulikt fyll på hver ¼ del av tortillaen. Så bretter du opp fra venstre over til høyre og ned. 

Se video av fremgangsmåten her:

Flere oppskrifter med turmat