Tyttebærsmør er perfekt tilbehør til viltmaten. Server det på toppen av en varm biff eller på en brødskive med skiver av viltkjøtt på topp. Det er snaddermat.

Tyttebærsmør

Tyttebærsmør er perfekt tilbehør til viltmaten. Server det på toppen av en varm biff eller på en brødskive med skiver av viltkjøtt på topp. Det er snaddermat.

Enkel30 min.

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Tyttebærsmør:

250 g

tyttebær

50 g

sukker

250 g

smør

0.5 stk

sitron

Slik gjør du:

Tyttebærsmør:

Ha tyttebær og sukker i en bolle og rør det godt sammen med en gaffel til en del av tyttebærene blir moste. 

 

Tips:

Mengden sukker er smak og behag, så her kan du justere slik at det blir slik du liker det best.

Ha de rørte tyttebærene over i en foodprocessor og tilsett romtemperert smør i terninger. Kjør på høy hastighet til alt er godt blandet.

Bruk en elektrisk visp eller en kjøkkenmaskin med visp og kjør på høy hastighet til tyttebærsmøret oppnår en kremet konsistens. 

Tips:

Server tyttebærsmør på brød med skiver av deilig viltkjøtt. 

Flere oppskrifter med tyttebær finner du her

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon