Varmrøkt fisk på tur
Varmrøkt fisk på tur smaker nydelig. Alt du trenger å pakke med i sekken er primusen og litt tilbehør. Plukk blader og kvister, fyr opp og nyt et herlig måltid.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Varmrøkt fisk:
700 gr
ørret/abbor
2 ts
salt
2 ts
pepper
3 ss
einebær
Tilbehør:
2 stk
hjertesalat
0.5 stk
agurk
0.5 stk
rødløk
1 boks
aioli
Utstyr til turmaten:
- 1 stor matboks
- Primus med kjele og lokk
- Gass
- Lighter
- Stekespade
- Blader fra bjørk, or eller osp
- Pinner
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Du kan selvsagt ta med deg fisken hjemmefra, og da anbefales det å salte og pepre den dagen før. Om du planlegger fisketur salter og peprer du så fort som mulig etter at den er tatt opp.
Del opp hjertesalaten ved å skjære av enden og legge bladene oppå hverandre.
Del agurken i skiver og rødløken i små biter. Ha alt over i en matboks.
Pakk sekken med tilbehøret, krydder, og resten av utstyret.
Dette gjør du på tur:
Legg et par tynne pinner på kryss og tvers i bunnen av kjelen på primusen.
Legg en seng av einebær og blader fra bjørk, or eller osp på topp av pinnene.
Legg noen kvister på kryss og tvers over dette slik at det blir en slags rist fisken eller fiskebitene kan ligge på.
Sett kjelen på primusen og sett på et lokk. Ikke ha alt for sterk varme, men nok til at einebærene begynner å ryke.
La fisken røyke i 15-20 min, eller til kjøttet slipper beina. Tiden vil variere med størrelsen på fisken, så man må følge litt med.
Server varmrøkt fisk i hjertesalatblad med agurk, rødløk og aioli.
Tips til varmrøyking på tur:
- Du kan fint varmrøyke hel fisk, men husk å salte den godt før du starter.
- Det er aller best å røyke fet fisk som for eksempel ørret, røye, laks eller makrell. Magre arter har lett for å bli tørre, men det gjelder å prøve seg frem. Vi har for eksempel hatt gode resultater med varmrøyking av abbor.
- Rens fisken godt før du salter fisken. Du kan også ha på annet krydder om du ønsker mer smak.