Varmrøkt fisk på tur smaker nydelig. Alt du trenger å pakke med i sekken er primusen og litt tilbehør. Plukk blader og kvister, fyr opp og nyt et herlig måltid.

Varmrøkt fisk på tur

Varmrøkt fisk på tur smaker nydelig. Alt du trenger å pakke med i sekken er primusen og litt tilbehør. Plukk blader og kvister, fyr opp og nyt et herlig måltid.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Varmrøkt fisk:

700 gr

ørret/abbor

2 ts

salt

2 ts

pepper

3 ss

einebær

Tilbehør:

2 stk

hjertesalat

0.5 stk

agurk

0.5 stk

rødløk

1 boks

aioli

Utstyr til turmaten:

  • 1 stor matboks
  • Primus med kjele og lokk
  • Gass 
  • Lighter
  • Stekespade 
  • Blader fra bjørk, or eller osp 
  • Pinner

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Du kan selvsagt ta med deg fisken hjemmefra, og da anbefales det å salte og pepre den dagen før. Om du planlegger fisketur salter og peprer du så fort som mulig etter at den er tatt opp.

Del opp hjertesalaten ved å skjære av enden og legge bladene oppå hverandre.

Del agurken i skiver og rødløken i små biter. Ha alt over i en matboks.

 

Pakk sekken med tilbehøret, krydder, og resten av utstyret.

varmrøkt fisk-3.jpg
Varmrøyke hel fisk: Du kan fint varmrøyke hel fisk. Pass på at du har på rikelig med salt og pepper.

 

Dette gjør du på tur:

Legg et par tynne pinner på kryss og tvers i bunnen av kjelen på primusen.   

 

varmrøkt fisk-4.jpg
På tur: Legg fisken på en seng av pinner, einebær og blader.

 

Legg en seng av einebær og blader fra bjørk, or eller osp på topp av pinnene.  

Legg noen kvister på kryss og tvers over dette slik at det blir en slags rist fisken eller fiskebitene kan ligge på.   

 

Sett kjelen på primusen og sett på et lokk. Ikke ha alt for sterk varme, men nok til at einebærene begynner å ryke.  

La fisken røyke i 15-20 min, eller til kjøttet slipper beina. Tiden vil variere med størrelsen på fisken, så man må følge litt med. 

 

Server varmrøkt fisk i hjertesalatblad med agurk, rødløk og aioli.

Tips til varmrøyking på tur:

  • Du kan fint varmrøyke hel fisk, men husk å salte den godt før du starter.
  • Det er aller best å røyke fet fisk som for eksempel ørret, røye, laks eller makrell. Magre arter har lett for å bli tørre, men det gjelder å prøve seg frem. Vi har for eksempel hatt gode resultater med varmrøyking av abbor. 
  • Rens fisken godt før du salter fisken. Du kan også ha på annet krydder om du ønsker mer smak.