Varmrøkt fisk på tur
Varmrøkt fisk på tur smaker nydelig. Alt du trenger å pakke med i sekken er primusen og litt tilbehør. Plukk blader og kvister, fyr opp og nyt et herlig måltid.
Publisert: 03. november 2023 kl. 13.37
Sist oppdatert: 24. oktober 2023 kl. 13.06
Oppskrift
Varmrøkt fisk på tur:
Ingredienser
4 personer:
700 gr ørret/abbor
2 ts salt
2 ts pepper
3 ss einebær
Enkelt tilbehør:
2 stk hjertesalat
0.5 stk agurk
0.5 stk rødløk
1 boks aioli
Utstyr som anbefales:
- 1 stor matboks
- Primus med kjele og lokk
- Gass
- Lighter
- Stekespade
- Blader fra bjørk, or eller osp
- Pinner
Forberedelser hjemme:
- Del opp hjertesalaten ved å skjære av enden og legge bladene oppå hverandre.
- Del agurken i skiver og rødløken i små biter. Ha alt over i en matboks.
- Pakk sekken med tilbehøret, krydder, og resten av utstyret.
På tur:
- Legg et par tynne pinner på kryss og tvers i bunnen av kjelen på primusen.
- Legg en seng av einebær og blader fra bjørk, or eller osp på topp av pinnene.
- Legg noen kvister på kryss og tvers over dette slik at det blir en slags rist fisken eller fiskebitene kan ligge på.
- Sett kjelen på primusen og sett på et lokk. Ikke ha alt for sterk varme, men nok til at einebærene begynner å ryke.
- La fisken røyke i 15-20 min, eller til skinnet slipper og kjøttet slipper beina. Tiden vil variere med størrelsen på fisken, så man må følge litt med.
- Server varmrøkt fisk i hjertesalatblad med agurk, rødløk og aioli.