Varmrøkt fisk på tur smaker nydelig. Alt du trenger å pakke med i sekken er primusen og litt tilbehør. Plukk blader og kvister, fyr opp og nyt et herlig måltid.

Varmrøkt fisk på tur

Varmrøkt fisk på tur smaker nydelig. Alt du trenger å pakke med i sekken er primusen og litt tilbehør. Plukk blader og kvister, fyr opp og nyt et herlig måltid.

Publisert: 03. november 2023 kl. 13.37

Sist oppdatert: 24. oktober 2023 kl. 13.06

Oppskrift
Varmrøkt fisk på tur:

Ingredienser 
4 personer:

700 gr ørret/abbor
2 ts salt 
2 ts pepper 
3 ss einebær 
Enkelt tilbehør:
2 stk hjertesalat
0.5 stk agurk
0.5 stk rødløk
1 boks aioli

Utstyr som anbefales: 

  • 1 stor matboks
  • Primus med kjele og lokk
  • Gass 
  • Lighter
  • Stekespade 
  • Blader fra bjørk, or eller osp 
  • Pinner
varmrøkt ørret-2.jpg

Forberedelser hjemme:

  1. Del opp hjertesalaten ved å skjære av enden og legge bladene oppå hverandre.
  2. Del agurken i skiver og rødløken i små biter. Ha alt over i en matboks.
  3. Pakk sekken med tilbehøret, krydder, og resten av utstyret.
varmrøkt fisk-3.jpg
Varmrøyke hel fisk: Du kan fint varmrøyke hel fisk. Pass på at du har på rikelig med salt og pepper.

På tur:  

  1. Legg et par tynne pinner på kryss og tvers i bunnen av kjelen på primusen.   
  2. Legg en seng av einebær og blader fra bjørk, or eller osp på topp av pinnene.  
varmrøkt fisk-4.jpg
På tur: Legg fisken på en seng av pinner, einebær og blader.
  1. Legg noen kvister på kryss og tvers over dette slik at det blir en slags rist fisken eller fiskebitene kan ligge på.   
  2. Sett kjelen på primusen og sett på et lokk. Ikke ha alt for sterk varme, men nok til at einebærene begynner å ryke.  
  3. La fisken røyke i 15-20 min, eller til skinnet slipper og kjøttet slipper beina. Tiden vil variere med størrelsen på fisken, så man må følge litt med. 
  4. Server varmrøkt fisk i hjertesalatblad med agurk, rødløk og aioli.

TIPS FOR VARMRØYKING

  • Du kan fint varmrøyke hel fisk, men husk å salte den godt før du starter.
  • Det er aller best å røyke fet fisk som for eksempel ørret, røye, laks eller makrell. Magre arter har lett for å bli tørre, men det gjelder å prøve seg frem. Vi har for eksempel hatt gode resultater med varmrøyking av abbor. 
  • Rens fisken godt før du salter fisken. Du kan også ha på annet krydder om du ønsker mer smak.