Varmrøkt ørret kan fint lages på primusen. Med denne enkle og raske metoden har du et herlig måltid på tur.

Varmrøkt ørret

Varmrøkt ørret kan fint lages på primusen. Med denne enkle og raske metoden har du et herlig måltid på tur.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Varmrøkt ørret:

800 g

ørret

2 ts

salt

2 ts

sukker

3 ss

einebær

Potetsalat:

500 g

perlepoteter

0.5 stk

purre

0.5 stk

rødløk

2 dl

creme fraiche

3 ss

majones

1 ts

dijonsennep

1 ss

sitronsaft

1 ts

salt

1 ts

pepper

100 g

reddikspirer

Utstyr som anbefales:  

  • 1 stor matboks 
  • Primus med kjele/ved
  • Gass 
  • Lighter
  • Stekespade 
  • Blader fra bjørk, or eller osp 
  • Pinner

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Rens og skyll ørreten, og tørk den med litt papir. 

Ha godt med salt og litt pepper i buken på fisken og legg den i en plastpose før du drar. Da får saltet tid til å trekke litt inn i fisken. Om du får fisk på tur renser du og fileterer du den og krydrer den godt.

 

Om du ikke tar sjansen på at du finner pinner og blader til røykingen på tur, så kan det sankes hjemme og legges i en pose. 

Dette gjør du på turen:

Legg et par tynne pinner på kryss og tvers i bunnen av kjelen på primusen. 

Legg en seng av einebær og blader fra bjørk, or eller osp på topp av pinnene. 

Legg noen kvister på kryss og tvers over dette slik at det blir en slags rist fisken eller fiskebitene kan ligge på. 

Sett kjelen på primusen og sett på et lokk. Ikke ha alt for sterk varme, men nok til at einebærene begynner å ryke. 

 

La fisken røyke i 15-20 min, eller til kjøttet slipper beina. Tiden vil variere med størrelsen på fisken, så man må følge litt med. 

varmrøkt ørret-2.jpg

 

Tips:

Mange tenker at å varmrøyke fisk krever både utstyr og tid, men det kan også gjøre veldig raskt og enkelt. Med denne metoden får du en ørret så saftig og god på smak, at det garantert ikke blir siste gang du røyker din egen fisk. Du kan gjerne salte og pepre ørreten kvelden før, eller krydre den godt om du er så heldig at du får fisk på kroken på selve turen. Du kan bruke all slags fisk, og spesielt abbor egner seg godt da den har mye bein. Får du stor fisk på kroken, så anbefales det å dele den i mindre biter før du har den i gryta. 

Flere oppskrifter på turmat